Gastronomi cenneti Türkiye: Lezzet duraklarımız

Türkiye'nin her bölgesinin kendine has bir tadı vardır ve bu topraklarda yaşayan onlarca kültürün harmanlanmasıyla ortaya enfes lezzetler çıkmıştır.

SEYAHAT 21.11.2019, 18:05 21.11.2019, 18:05
Gastronomi cenneti Türkiye: Lezzet duraklarımız

Türkiye'nin her şehri kendine özgü yemek kültürüne sahiptir, ancak sizin için en iyi 6 gastronomi kentini seçtik. Eşsiz ve özgün deneyimler arıyorsanız, derlediğimiz Türkiye'nin en iyi gastronomik destinasyonlarını da düşünerek mutfak tatilinizi planlayabilirsiniz.

Gaziantep
Otantik Türk yemeklerini düşündüğümüzde bunun için tek bir yer vardı ve evet doğru bildiniz; dünyanın gıda başkenti ve UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı üyesi olan Gaziantep. Bu zengin mutfak, eşsiz lezzetlerden oluşuyor ve sizlere yaklaşık 500 yemek çeşidi sunuyor. Elbette, baklavayı da unutmamak gerek.

Size önerebileceğimiz şeyler ise; Gaziantep'e gittiğinizde bu muhteşem gastronomi kültürünü keşfedin, Gaziantep'in geleneksel yiyecek ve içeceklerini tadın, Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali'ne katılın. Kaçışınız yok, ne olursa olsun kilo alacaksınız ama unutmayın ki can boğazdan gelir.

Hatay

Zengin ve lezzetli mutfak kültürü ile ünlü olan Hatay, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı tarafından bir gastronomi şehri seçildi. Şehir, yiyecek ve içecek olarak neredeyse 600 yerel lezzet barındırıyor. Arkadaşlarınız ya da ailenizle çıktığınız bir gastronomi turunda Hatay’a uğramamak büyük bir kayıp olacaktır.

Dünya standartlarında bir mutfağa sahip olan Hatay’ı ziyaret etmek, bu yemek kültürünün tadını çıkarmak ve sizlere sunduğu lezzetleri tatmak için heyecan verici bir deneyim olacaktır.

İzmir

İklim ve toprak koşulları nedeniyle verimli bir coğrafyada yer alan İzmir, belki de dünyanın çok az yerinde görülebilecek bir ürün yelpazesine sahiptir.

Ege mutfağının başkenti İzmir'de her bir tabakta farklı kültürlerden bir lezzet bulacaksınız. Binlerce yıllık gelenek ve bugünün uzmanlığı, dünyaya İzmir mutfağını tanıtmaktadır. Bu özellikleri ve lezzetli gastronomi kültürüyle İzmir, Dünya Gurme Şehirler Ağı'nın bir üyesidir. Boyozundan gevreğine, zeytin yağlısından balığına birçok çeşidi tek bir şehirde tatmak oldukça keyifli olacaktır.

İstanbul

İstanbul, gurme gezginleri için harika bir şehir ve gerçekten her noktasında farklı lezzetleri tatmak oldukça mümkün. Şehirde, lezzetli sokak yemeklerinden, geleneksel Türk mutfağından, kraliyet Osmanlı mutfağının olağanüstü lezzetlerinden ve dünyaca ünlü diğer mutfaklardan geniş bir seçenek sunan çok sayıda restoran bulabilirsiniz. İstanbul, kültürlerin erime noktasıdır ve tüm bu birleşim İstanbul’un mutfağına da yansımıştır. İstanbul’a her gittiğinizde yeni lezzetler bulup tadacağınıza eminiz.

Konya


 
Konya'nın uzun tarihi geçmişi, başkent kültürü ve tasavvufun merkezi olması, çok zengin bir mutfak kültürünün varlığını ortaya koyuyor. Selçuklu mutfağının enfes örneklerinin yanı sıra 13. yüzyıldan kalma Mevlevi mutfağının servisini yapan restoranlar, özellikle Ramazan ayında çok popüler. Eğer bir et sever iseniz, o zaman Konya sizin için mükemmel bir yer!

Trabzon

Ülkemizin kuzeyinden size harika lezzetler sunan Trabzon'u unutmak mümkün değil. Çok sayıda geleneksel yemeği ile Trabzon, Karadeniz bölgesindeki en eşsiz ve lezzetli mutfaklardan birine sahiptir. Ayrıca, şehrin farklı yerlerinde yerel lezzetleri deneyebileceğiniz çok sayıda restoran var.

Karadeniz’in sunduğu bu lezzetlere bir de doğallık ve tazelik eklenirse unutulmaz bir gezi yaşayacağınızın garantisini verebiliriz. Hepimiz kuymak nedir biliyoruz ve zevkle yiyoruz. Mısır unu, tereyağı ve peynir ile yapılan bu lezzet,Trabzon'da mutlaka yenilmesi gerekenler arasındadır.

Yorumlar (0)