Şifa deposu lahana üreticisinin yüzü güldü

Adana Kozan'da lahananın kilosu tarlada 2,5 TL'den, marketlerde ise 5 TL'den alıcı buluyor.

TARIM 03.01.2021, 14:55 04.01.2021, 17:16
Şifa deposu lahana üreticisinin yüzü güldü

Adana Kozan'da kilosu tarlada 2,5 TL'ye alınan lahana marketlerde 5 TL'den satışa sunuluyor.

Şevkiye Mahallesi, Güneri Mevkisi'nde lahana üreticisi çiftçiler mevcut verimden ve fiyatlardan oldukça memnun. Havanın kurak geçmesinden dolayı bir hafta içerisinde tamamıyla hasadı başlayacak olan lahana 2,5 TL'den alıcısını buluyor. Şifa deposu olan lahana marketlerde 5 TL'den satışa sunuluyor.

Lahana çiftçisinin yüzünü güldürdü

Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası Kozan Temsilcisi Mutlu Karataş, lahananın bu sene altın çağını yaşadığını söyleyerek "Geçtiğimiz sene lahananın hak ettiği değeri görmemesi ve havaların sıcak olmasından dolayı çiftçiler lahana ekimi yapmadılar. Bu sene az ekim var ve havalar sıcak olduğundan lahana tam sarmadı. Ürünün az olması ve kuraklıktan ötürü bu sene lahana değerli besin kaynağı oldu ve çiftçisinin yüzünü güldürdü." şeklinde konuştu.

Babasıyla beraber lahana üretimi gerçekleştiren Emrah Şen, bu sene lahana ekiminin az olmasından dolayı ve kuraklık sebebiyle besin ve şifa deposu olan lahananın kilosunun tarlada 2,5 TL olduğunu söyledi. Şen, "Bu sene lahana bizim yüzümüzü güldürdü. Her yıl 2 bin dönüm ekilirdi şimdi ise 200 dönüm ekilirdi. Havalar daha da soğuduğunda yüzümüz gülecek. Tarlada 2,5 TL, pazarda 4 TL, marketlerde ise lahana 5 TL'den satışa çıkıyor." dedi.

Yorumlar (0)