Ordu balı uluslararası arenada marka olacak!

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği yapmaya hazırlanıyor. Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu balının uluslararası arenada marka olacağını söyledi.

TARIM 30.01.2020, 15:41
Ordu balı uluslararası arenada marka olacak!

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile ortak araştırma, proje ve işbirliği yapmaya ilişkin fikir alışverişi yapmak üzere ziyarette bulundu. ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün arıcılık ve arı ürünleri konusunda sürdürdüğü faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

“ODÜ ve Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinin kapıları açıldı”

Rektör Akdoğan, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünde arıcılık ve arı ürünlerine ilişkin tüm konuların araştırıldığı bir ortam ve imkânın mevzubahis olduğunu ifade etti. Akdoğan, “Bununla birlikte Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında imzalanan protokol çerçevesinde Üniversitemiz ile Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğü arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin kapıları açıldı. Dolayısıyla arıcılık ve bal üretimi konusunda Türkiye'nin en önemli illerinden bir tanesi konumunda olan ilimizde arıcılık yapan insanlarımızın daha verimli ve kaliteli bal üretebilmeleri son derece önem arz etmektedir” dedi.

Ordu'nun balı uluslararası arenada mark olacak!

Ordu Üniversitesi ile Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle üreticileri, bilimsel bir kapsamda ve profesyonel yöntemlerle üretime geçebilmeleri için, daha donanımlı hale getirmeyi planladıklarını belirten Akdoğan, “Bunun için de Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Arıcılık Enstitüsü Müdürlüğümüz ile gerekli iş birliğini sağlayacak ve üreticiler için düzenlenecek seminer, konferans ve ilgili eğitimlerle Ordu'nun bal üretiminde ulusal ve uluslararası arenada marka olmasına vesile olacağız” dedi.

Yorumlar (0)