Kirişci'den deprem bölgesine mazot ve gübre desteği açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem bölgesindeki 11 ilde vatandaşların kuru üzüm, pirinç, fındık, un ve ayçiçek yağı gibi ihtiyaçlarının 3 ay süreyle TMO tarafından karşılanacağını belirtti. Kirişci, depremin etkilediği 11 ilde mazot ve gübre desteği nakdi olarak sunulacağını da söyledi.

TARIM 24.02.2023, 20:46 24.02.2023, 20:51 Hakan Öksüz
Kirişci'den deprem bölgesine mazot ve gübre desteği açıklaması

Şanlıurfa Valiliğinde AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen toplantı sonrası kameraların karşısına geçen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 11 ilde zarara neden olan depremin ardından bölgedeki üretimi desteklemek için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi. 

Hayvansal üretimin aksamaması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Kirişci, "ÇKS güncellemesi kayıtları, 8 Mayıs'a kadar uzatıldı. Türk Şeker tarafından 1,5 milyon kovanın acil şeker ihtiyacı karşılandı." dedi.

"2 milyon 520 binden fazla çiftçiye bugün ödeme yapıldı"

Türkiye'nin bütün illeri için 11 kalemde yapılacak destekleme ödemelerine bugün itibarıyla başlandığını belirten Bakan Kirişci, "2 milyon 520 bin 567 çiftçimizin hesaplarına bugün itibarıyla 13 milyar 836 milyon 6 bin 715 TL yatırıldı. Deprem bölgesindeki 11 ile mazot ve gübre desteği nakdi olarak sunulacak. Bunun daha pratik olacağını değerlendirdik. Diğer 70 ilde ise mazot ve gübre desteği ayni olarak verilecek." ifadelerini kullandı.

"İhtiyaçlar 3 ay süreyle TMO tarafından karşılanacak"

Deprem bölgesindeki vatandaşların kuru üzüm, pirinç, fındık,un, ayçiçek yağı ve mercimek gibi ihtiyaçlarının 3 ay süreyle Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından karşılanacağını kaydeden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Çiftçilerin tarımsal faaliyetten kopmamaları için bu destek sunulacak. TMO'nun bunu karşılayabilecek stokları vardır." diye konuştu.

Yorumlar (0)