İspir fasulyesinde hasat heyecanı başladı

Erzurum'a bağlı İspir ilçesinde yetiştirilen ve 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' alarak markalaşan ünlü İspir fasulyesinin hasadına başlandı.

TARIM 09.10.2021, 21:58 11.10.2021, 10:33
İspir fasulyesinde hasat heyecanı başladı

İspir fasulyesinin hasasına başlandı. Hasada katılan Erzurum Valisi Okay Memiş, İspir fasulyesi, lor dolması, kadayıf dolması ve cağ kebabı gibi kentin çok önemli gastronomi değerleri olduğunu aktararak, "Bu coğrafya, bu iş için toprağı, suyu ve havasıyla çok uygun. Buradan ülkemizin dört bir tarafına İspir fasulyesi gönderiyoruz. Bu manada kadın kooperatiflerimizin ve İspir Belediyemizin çok özel çalışması var." ifadelerini kullandı.

"Erzurum'da 700 ton rekolte bekliyoruz"

Kent genelinde Hınıs fasulyesiyle toplamda yaklaşık olarak 700 tonluk rekolte beklentileri olduğunu ifade eden Vali Memiş, "Allah'ın izniyle İspir fasulyesi ile ilgili yurttaşlarımızın daha çok üretip daha fazla kazanması adına çalışmalarımız olacak. İspir fasulyesinin üretim oranını artırmak istiyoruz. Emeği geçen kadın kooperatifleri başta olmak kaydıyla belediyemiz, tarım müdürlüğümüz, kaymakamlığımız ve çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Allah hasadımızı bereketli eylesin." şeklinde konuştu.

Öğrenci yurduna geçti

Hasat etkinliğine İspir Belediye Başkanı Ahmet Coşkun, İspir Kaymakamı Murat Acar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İlker Şimşek, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral ile kurum müdürleri de iştirak etti.

Vali Memiş, hasadın ardından ilçede bulunan öğrenci yurdunu ziyaret ederek öğrencilerle konuştu.











Yorumlar (0)