Bakan Pakdemirli, Avustralyalı yetkililere yangınla mücadeledeki Türkiye başarılarını anlattı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilen 12. Dünya Gıda ve Tarım Forumu’na katıldı ve düzenlenen forumun hemen ardından Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliğine teşrif etti. Pakdemirli, Avustralyalı yetkililere, Türkiye’nin yangınla mücadelesini anlattı…

TARIM 19.01.2020, 15:30 19.01.2020, 15:52
Bakan Pakdemirli, Avustralyalı yetkililere yangınla mücadeledeki Türkiye başarılarını anlattı!

Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde basın mensuplarına demeç veren Bakan Pakdemirli, tarım sektörünü değerlendirdi. Pakdemirli, Almanya Federal Cumhuriyeti Gıda ve Tarım Federal Bakanı Julia Klöckner ile 17 ayrı ülkeden tarım bakanı olan kişilerle fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Konferansta tarım ticaretine görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade eden Pakdemirli, tarımda lojistiğin, değer zincirinde doğru pay bölüşümünün, genç çiftçilerin ve kadınların da gündeme geldiğini söyledi.

Avustralyalı yetkililere yangınla mücadele anlatıldı!

Pakdemirli, 70 ülkeden gelen tarım bakanlarının Amazon, Avustralya ve diğer bölgelerdeki yangınları da konuştuğunu belirterek, “Biz bu konudaki ülkemizin başarılarını anlattık. Dünyadaki yangınlarla mücadele konusunda teşkilatımızın birinci olduğunu tekrar altını çizdik ve bunun teyidini diğer ülkelerimizden aldık” İfadesini kullandı.

Tarımın bir memleket meselesi olduğunu söyledi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Konferansta tarımın bir memleket meselesi olduğu ve tarımın savunma sanayinden daha önemli olduğunun altını çizdim." Dedi ve "Onlar da (Bakanlar) bu konuya hak verdiler. Türkiye olarak şöyle bir uyarıda bulunduk. Pilot ve pilot çalışmalardan kurtulun. Teşhisleri bir kenara bırakalım çünkü dünyada neredeyse tarım ve ticaretteki problemlerin hepsi tamamlanmıştır. Artık tedaviye geçmemiz gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)