Adana'da çekirgeye karşı savaş başladı

Adana'nın 3 mahallesinden gelen çekirge ihbarı üzerine bölgeye giden ziraat mühendisleri, yaptıkları incelemelerin ardından çiftçilere bilgiler verdi. Ücretsiz dağıtılan bitki koruma ürünleri ile çekirge mücadelesi başladı.

TARIM 22.05.2024, 09:38 22.05.2024, 18:17 Hakan Öksüz
Adana'da çekirgeye karşı savaş başladı

Adana Kozan'da bazı bölgelerde gözlenen çekirge yoğunluğu, çiftçileri telaşa sürükledi. Düzağaç, Çulluuşağı ve Çamdere Mahallelerinde çekirge yoğunluğundan şikayetçi olan vatandaşlar, durumu Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirdi.

Bitki koruma ürünleri ücretsiz dağıtıldı

Şikayetler üzerine bölgeye giden ziraat mühendisleri, incelemeler yaptı. Ekili arazi sahiplerine bilgiler verildi. Devlet destekli mücadele programında yer almasından dolayı çekirge ile mücadele için ihtiyaç duyulan bitki koruma ürünlerinin ücretsiz şekilde dağıtıldığı kaydedildi.

3 mahallede çekirge mücadelesi

İncelemelerin gerçekleştiği gün ücretsiz verilen ürünler için çekirge mücadelesinin başladığına vurgu yapan Kozan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ömer Erdoğan, "Çalışmalar, ihbar gelen 3 mahallede yapıldı. Gerekli zirai ilaçlar çiftçilere teslim edildi, ziraat mühendisi arkadaşlarımız bilgiler verdi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)