2020’de hibe desteği ve kredi verilen traktör markaları neler?

Traktör alımlarında devlet çiftçiye hibe desteğinde bulunuyor. Hibe destekleri sadece traktör özelinde değil, diğer tarım makinelerinin alımında da sağlanıyor. Peki, 2020’de hibe ve kredi verilen traktör markaları ve modelleri hangileri. Cevabı haberimizde…

TARIM 27.01.2020, 16:37 29.01.2020, 15:50
2020’de hibe desteği ve kredi verilen traktör markaları neler?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), traktör desteğini geçtiğimiz yıllarda sağlamaktaydı ancak traktör destekleri bu yıl TKDK tarafından verilmeyecek.

Devletin Destekleme Verdiği Traktör Markaları

Süt üretimi yapan çiftçiler, arıcılıkla uğraşanlar, tıbbi ve aromatik bitki üretenler, dış mekan, iç mekan süs bitkisi yetiştiriciliği yapan çiftçiler diğer şartları da taşımak şartıyla “Hibe Kredi Verilen Traktör Marka ve Modelleri” için başvuru yapabilir.

Kırsal kalkınma programı IPARD kapsamıyla traktör alımında devlet destekli hibe kredisi verilecektir. Süt üreten tarımsal işletmeler, et üreten tarımsal işletmeler ve çiftlik yatırımlarının çeşitlendirilmesi için traktör alımına yüzde 50 ila yüzde 65 oranında hibe desteği verilecektir. TKDK’dan başvuru sahipleri tarafından hazırlanan projelerle IPARD programı kapsamında en fazla 82 KW yaklaşık 110 hp gücündeki traktörler için hibe desteği alınabilecektir.

Hibe ve kredi verilen traktör markaları

Agrifarm, Agripower, AGT, Antonio, Carraro, Artrak Superline, Başak, Başkent, Belarus, BMC , Bolinder-Munktell, Bozok, Branson, Carraro, Case IHChery, Claas, David Brown, Deutz, Dexta, Eicher, Erkunt, Farmtrac marka traktörler ülkemizde al bulunmakta olup, daha çok Fiat, Ford, Hattat, IMT, International, İşbora, John Deere Kubota, Landini, Leyland, LS Tractor, Massey Ferguson, New Holland, Same, Steyr, Super Major, Super Star, Tümosan, Türk Traktör ve Universal marka traktörler için başvuruda bulunulabilmektedir.

Traktörde hibe desteği için başvurular!

Başvuru sahipleri hibe ile traktör edinebilmek için www.tkdk.gov.tr adresinde yayımlanan teknik proje hazırlama rehberi başlığının altında bulunan “Traktör için Yatırım Ölçeği Değerlendirme Tablosu”nda ifade edilen yatırıma uygun traktörün gücünü belirleyerek ve maksimum izin verilen gücü geçmeyecek şekilde traktör alımı talebinde bulunulabilmektedir. Traktör alımı, yatırıma projenin  bir parçası olarak alınacağından o yatırım konusunda belirtilen hibe oranında destekte bulunulacaktır.

Sıfır traktör için kredi ve hibeler!

3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme seçenekleriyle proforma fatura ya da satış teklif mektubunun azami yüzde 75’lik kısmına kadar, sabit faizli traktör kredilerinin kapsamında; Ziraat Bankası ile anlaşma yapan firmalar ve bayileri tarafından satılan, yeni ve hiç kullanılmamış traktörler için, 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme seçenekleri ile, proforma fatura veya satış teklif mektubunun azami yüzde 75’lik oranına kadar, vade sonuna kadar sabit faiz garantisi uygulanarak yatırım amaçlı traktör kredisi verilebilmektedir.

Ziraat Bankası, Halkbank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Akbank, Türk Ekonomi Bankası gibi bankalar tarımsal mekanizasyon, alet ve makine alımlarında olanak sağlanıyor.

Bu krediler ile alınacak traktörler seçilirken işlenecek toprağın yapısına uygunluğuna, teknik özelliklerine, markasına, vites, tork, beygir ve lastik özelliklerine, yedek parçaya ulaşılabilirliğine dikkat edilmelidir.

İkinci el traktörler için devlet destekleri

En fazla 5 yaşında olan traktörler için, 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödeme seçenekleri ile, Kasko bedelinin yüzde 75’ine kadar, sabit ya da değişken faiz seçenekleri ile yatırım kredisi sunuluyor.

Habernediyor.com

Yorumlar (1)
M fesih öz 4 yıl önce
Nasıl