10 dönüm bahçeden 280 bin TL kazanıyor

Ülkemizdeki ilk kivi üretiminin gerçekleştirildiği Yalova'da kivi hasadına başlandı. Yüksek oranda C vitamini içeren kivilerin fiyatı dalında 7 TL'yi buldu.

TARIM 15.11.2021, 20:03 16.11.2021, 16:46
10 dönüm bahçeden 280 bin TL kazanıyor

Oldukça verimli topraklarıyla dikkat çeken Altınova ilçesinde çiftçiler kivi hasadına başladı. Yüksek C vitamini ihtiva eden kivi özellikle kasım ayında yoğun ilgi görüyor. Bağışıklık sistemini güçlü kılmak isteyen yurttaşlar kiviye ilgi gösteriyor. Kivi yoğun rağbet görünce dalında 7 TL'den satılmaya başlandı. Daldaki ürünlerini satışa sunan çiftçiler bir dönümlük araziden 4 ton civarında kivi hasat ediyor ve kilogramını 28 bin TL'den satıyor. 10 dönüm büyüklüğünde bir bahçesi olan çiftçi ise sezonluk olarak 280 bin TL gelir elde ediyor.

"Depolarda saklıyoruz"

İlçede kivi hasadı yapan Mehmet Arıcı adlı yurttaş, "Kasım ayına girilmesiyle birlikte hasat çalışmalarımıza başladık. İlçemiz, ülkemizde ilk kivi üretiminin yapıldığı yer. Bir dönümlük araziden 4 ton ürün topluyoruz. Ürünlerimizin kilogramı dalında 7 lira civarına satılıyor. Yoğun bir şekilde C vitamini içeren ürünlerimiz özellikle salgın döneminde yoğun ilgi görüyor. Topladığımız ürünleri soğuk hava dolaplarında saklayarak kış mevsimi boyunca satıyoruz." ifadelerini kullandı. 









Yorumlar (0)