Umudunu kupaya saklayan Trabzonspor, Gençlerbirliği deplasmanında

Ligde peş peşe yenilen Trabzonspor, umudunu Ziraat Türkiye Kupası'na sakladı. Karadeniz temsilcisi, son 16 turunda yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile kozlarını paylaşacak.

SPOR 07.02.2024, 12:04 Hakan Öksüz
Umudunu kupaya saklayan Trabzonspor, Gençlerbirliği deplasmanında

Trendyol Süper Lig'de oynadığı son 4 maçtan mağlubiyetle ayrılan Trabzonspor, kötü gidişi bir türlü engelleyemiyor. Nenad Bjelica'nın ardından takımın başına şampiyonluk yaşadığı eski hocası Abdullah Avcı'yı getiren bordo-mavililer, alınan peş peşe kötü sonuçlarla üçüncülük koltuğunu Beşiktaş'a kaptırdı.

Trabzonspor'un hedefi, Avrupa kupalarına katılmak

Ligde üst üste oynadığı maçlarda Galatasaray, Rizespor, Kasımpaşa ve Beşiktaş'a yenilen Karadeniz temsilcisinin hedefi, gelecek sezon Avrupa kupalarında yarışmak. Bunun için Trabzonspor'un ligi en az dördüncü sırada bitirmesi ya da Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanması gerekiyor. Bordo-mavililer, ligde topladığı 37 puanla dördüncü sırada bulunuyor.

Gençlerbirliği-Trabzonspor maçı yarın saat 17.30'da 

Aldığı art arda kötü sonuçlarla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda yarın saat 17.30'da Gençlerbirliği ile deplasmanda karşılaşacak. Karadeniz temsilcisi, 1. Lig takımı Gençlerbirliği'nin yenerek kupada çeyrek finale çıkmak istiyor.

Abdullah Avcı'nın Trabzonspor'da kazanamadığı tek kupa

Ziraat Türkiye Kupası'nı daha önce 9 defa kazanan Trabzonspor, son olarak 2020 yılında kupayı müzesine götürmüştü. Trabzonspor'da Süper Lig ve Süper Kupa sevinci yaşayan teknik direktör Abdullah Avcı, Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak eksik kalan seriyi tamamlamak istiyor.

Yorumlar (0)