UEFA ülkeler sıralamasında fark açılmaya başladı!

UEFA'nın kulüp puanlarına göre yaptığı sıralamada ilk 10'a da yer alan ülkelerin lig şampiyonları Şampiyonlar Ligi'nde direkt olarak grup aşamasında yer alma hakkı elde ediyor. Avrupa'da 4 takım ile temsil edildiğimiz sezonda alınan sonuçlar bir hayli kötü. Bu sezon oynadığımız 13 grup karşılaşmasında yalnızca Medipol Başakşehir, 1 galibiyet elde edebildi.

SPOR 07.11.2019, 16:07 07.11.2019, 16:56
UEFA ülkeler sıralamasında fark açılmaya başladı!

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde takımlarımız serüvenlerine devam ediyor. Avrupa’da mücadele eden dört takımda kötü sinyaller veriyor. Geçtiğimiz sezon ve bu sezon Avrupa yolunda aldığımız kötü sonuçlar iç karartıcı düzeyde...

uefa şampiyonlar ligi türkiye ile ilgili görsel sonucu

UEFA'nın yapmış olduğu kulüp puanlarına göre ülke sıralamasında Türkiye şu an 11. sırada bulunuyor. 11. sırada yer almanın anlamı şu: Türkiye sezonu 10. sıranın altında tamamladığı takdirde Süper Lig şampiyonu Şamypiyonlar Ligi'ne direkt olarak grup aşamasından geçiş yapamayacak.

Ülke sıralamasındaki yerini korumak için mutlak puana ihtiyacı olan Türk takımlarının puan alması için galibiyet elde etmesi gerekiyor.

Eleme turlarında gösterilen mücadelelerde göz önüne alındığında oldukça zorlu bir süreç bekliyor. Ancak bu durumu değiştirmek tamamen takımların elinde. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde, Trabzonspor'un ise Avrupa Ligi'nde 1 puanın sahibi oldu. Medipol Başakşehir, Avusturya ekibi Wolfsberger'i 1-0 yenilgiye uğratarak 4 puanın sahibi olurken, Beşiktaş ise Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği üç karşılaşmada da sahadan puansız ayrıldı.

Ülke sıralamasında Türkiye'ye puanı yakın olan ülkeler: Belçika, Hollanda, Ukrayna ve Avusturya. 

Bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şu şekilde:

Liverpool 2-1 Genk

Napoli 1-1 Salzburg

Chelsea 4-4 Ajax

Dinamo Zagreb 3-3 Shakhtar Donetsk

PSG 1-0 Club Brugge

Türkiye'nin rakibi 4 ülke

Türkiye, 10. sıranın sahibi olabilmek için dört ülke ile yarışıyor. UEFA hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de Avrupa Ligi'nde galibiyet başına iki puan verirken eşitliğe bir puan veriyor. Devler Ligi'nde son 16 turu, UEFA Avrupa Ligi'nde ise çeyrek final ve ardından tur başına ekstra bir puan veriliyor.  Avrupa yolunda alınan tüm puanlar katılan ülke sayısına bölünerek sıralama yapılıyor.
 

Yorumlar (0)