Ronaldo'nun hedefi Dünya Kupası, ilk rakip Gana

Kadrosunda Cristiano Ronaldo gibi bir yıldızı barındıran Portekiz, Dünya Kupası H Grubu'nda yarın Gana ile kozlarını paylaşacak. Manchester United hakkında verdiği röportaj nedeniyle son zamanlarda topun ağzına oturtulan Ronaldo, Dünya Kupası'nı kaldırarak eleştirilere yanıt vermek istiyor. İşte kritik maça dair detaylar...

SPOR 23.11.2022, 10:11 Hakan Öksüz
Ronaldo'nun hedefi Dünya Kupası, ilk rakip Gana

Dünya Kupası H Grubu'nda yer alan Portekiz, yarın ilk maçında Gana ile karşılaşacak. Kadrosunda Cristiano Ronaldo'yu bulunduran Portekiz, yarın (perşembe) saat 19.00'da başlayacak maça 3 puan parolasıyla çıkacak. Stadyum 974'te oynanacak zorlu maçta ABD'li hakem Ismail Elfath görev yapacak. Uruguay ve Güney Kore'nin de bulunduğu zorlu gruptaki karşılaşmalar nefes kesecek.

İkinci kez karşılaşıyolar

İki takım daha önce bir kez karşılaşmıştı. 2014 Dünya Kupası'nda oynanan grup maçında Portekiz, rakibini 2-1'lik skorla geçmişti. Manchester United ile yollarını ayıran Cristiano Ronaldo, Dünya Kupası'nı kazanarak kendisini eleştirenlere cevap vermek istiyor. Kariyerinde Dünya Kupası'nın dışında kaldırmadığı kupa kalmayan Portekizli yıldız, takım arkadaşlarıyla birlikte bu hedefini gerçekleştirmeye çalışacak.

Ronaldo'nun 5'inci Dünya Kupası

Cristiano Ronaldo, kariyerinde 5'inci defa Dünya Kupası organizasyonunda sahne alacak. Portekiz Milli Takımı ise daha önce turnuvada 7 kez yer aldı. Turnuvayı kazanma başarısı gösteremeyen Portekiz, 1966 yılında katıldığı ilk turnuvada üçüncü oldu. 2006'da Almanya'da düzenlenen turnuvada yarı final başarısı elde eden Portekiz, 2018 yılında Rusya'da yapılan Dünya Kupası'nda son 16 turunda elendi.

Portekiz ve Gana'nın kupa istatistikleri

Portekiz Milli Takımı, dünya kupalarında yaptığı 30 maçın 14'ünden galibiyetle ayrıldı. 10 kez yenilen Portekiz, 6 maçı beraberlikle bitirdi. Bu maçlarda rakip fileleri 49 kez havalandıran Portekiz, 35 gol yedi.

Afrika temsilcisi Gana ise 4'üncü kez Dünya Kupası'na katılıyor. İlk kez 2006'da Almanya'da düzenlenen turnuvaya katılan Gana, son 16 turunda Brezilya'ya 3-0 mağlup oldu. Gana Milli Takımı, 2010'da Güney Afrika'da yapılan turnuvada çeyrek finalde Uruguay'a penaltı atışları sonucu kaybetti. 2014'teki turnuvada ise grup aşamasında elendi.

Yorumlar (0)