Mourinho açıkladı: Aziz Yıldırım’dan izin aldı mı?

Fenerbahçe ile 2+1 yıllık sözleşme imzalayan Jose Mourinho, Aziz Yıldırım'ın 'Benden onay aldı' iddiasını reddederek, "İmza için izin almadım, sadece aileme danışırım. Aziz Yıldırım ile görüştüm ama izin almadım" dedi.

SPOR 03.06.2024, 16:00 Buse Önder
Mourinho açıkladı: Aziz Yıldırım’dan izin aldı mı?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho, 2+1 yıllık sözleşmeye imza atmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un tercümanlık yaptığı toplantıda, her iki isim de önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, yeni sezon öncesi attıkları ilk büyük adımı değerlendirerek, 35 bin taraftara teşekkür etti ve Mourinho'nun kutlama töreninin çok güzel geçtiğini belirtti. Koç, seçim sürecinde yüksek bir katılım beklediklerini ve sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe'nin kazanacağını vurguladı.

Hayal satmadıklarını, gerçekleri anlattıklarını ifade eden Koç, Aziz Yıldırım'ın "Anlaştık" dediği durumun gerçeği yansıtmadığını ve daha planlı ve hızlı hareket ettiklerini söyledi.

‘Söze gerek kalmayacak bir takım kuracağız’

Koç, şampiyonluk sözü vermediklerini, bunun yerine şampiyonluk sözü vermeye gerek duymayacak bir takım kuracaklarını belirtti. Cumartesi öncesi bir açıklama yapmayı düşünmediklerini ifade eden Koç, konuştukları oyuncular olduğunu ve Mourinho devreye girdikçe cazibenin daha da artacağını söyledi. Koç, Fenerbahçe'nin artık bir cazibe merkezi olduğunu vurguladı.

Mourinho'ya neden Türkiye'ye geldiğini sorduğunda aldığı cevabı paylaşan Koç, "Fenerbahçe'ye gelip şampiyonluklar kazandırır ve Avrupa'da başarı elde edersem, insanlar 'Mourinho Fenerbahçe'ye de tılsımını uyguladı' diyecekler ve bu da bana büyük katkı sağlayacak" dediğini belirtti.

Mourinho: ‘İmza atmak için izin almadım’

Jose Mourinho, Başkan Ali Koç'un sözlerine katıldığını belirterek, taraftarlara teşekkür etti. Mourinho, artık "Ben Mourinho'yum" yerine "Fenerbahçe teknik direktörü Mourinho'yum" demek istediğini vurguladı. Fenerbahçe ile ilk teması Sportif Direktör Mario Branco'nun sağladığını ve ardından Ali Koç ile iletişime geçtiklerini açıkladı.

Transfer konusuna değinen Mourinho, kimseyle spesifik isimler üzerinden konuşmadıklarını, sadece profiller üzerinden değerlendirme yaptıklarını belirtti. Eski kulübü Roma'dan hiçbir oyuncuya ilgisinin olmadığını ifade eden Mourinho, işleri sakin bir şekilde yürütmeleri gerektiğini söyledi.

Mourinho, Aziz Yıldırım'dan imza atmak için izin almadığını, sadece ailesine danıştığını ve kimseden izin almadığını belirtti. Yıldırım ile görüştüğünü ancak izin almadığını vurguladı.

‘İki yıl boyunca teknik direktör olacağım’

İki yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörü olacağını ve Aziz Yıldırım başkan seçilirse onunla da çalışacağını ifade eden Mourinho, Ali Koç ile imzalanan sözleşmenin sunulan proje nedeniyle çok önemli olduğunu belirtti. Fenerbahçe için her şeyini vereceğini ve Ali Koç ile Branco'nun sunduğu proje için burada olduğunu söyledi.

‘Sesimi yükseltmem gerekirse onu da yaparım’

Fenerbahçe'nin haklarını savunmak için sesini yükseltmesi gerekirse bunu yapacağını ifade eden Mourinho, oyuncularının kendisine güvenmelerini istediğini ve her zaman dürüst olacağını belirtti. Ana hedeflerinin Süper Lig'i kazanmak olduğunu söyleyen Mourinho, Avrupa'da adım adım ilerlemeleri gerektiğini ve play-off'ların kolay olmayacağını belirtti. EURO 2024'te oyuncularının erken elenmeleri gerektiğini de espriyle karışık ifade etti.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Mourinho'nun Türkiye'ye gelmesi için iletişime geçen ilk kişi olduğunu ve iki yıl boyunca Fenerbahçe'nin teknik direktörü olacağını belirtti.

Yorumlar (0)