Kadıköy'de Jose Mourinho şöleni: Jose Mourinho’dan ilk açıklama geldi

Fenerbahçe, yeni teknik direktörlük görevi için anlaştığı Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho ile Ülker Stadı'nda resmi sözleşme imzaladı.

SPOR 02.06.2024, 21:01 Şeyda Gül
Kadıköy'de Jose Mourinho şöleni: Jose Mourinho’dan ilk açıklama geldi

Fenerbahçe'nin teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı Jose Mourinho, özel uçakla İstanbul'a getirildi. Başkan Ali Koç ve Sportif Direktör Mario Branco ile birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan Mourinho daha sonra alandan ayrılarak Ülker Stadyumu'na geçti. Taraftara açık düzenlenen imza töreninde Maraton Tribünü'ne kurulan platformda yer alan "The Special One Welcome to Fenerbahçe. The World's Biggest Sports Club" yazısı dikkat çekti. Tribünlerdeki yerlerini alan Fenerbahçeli taraftarlar çalan marş ve şarkılarla eğlendi. Taraftarlar, Mourinho ve Fenerbahçe adına tezahüratlarda bulundu.

Jose Mourinho: Burada olmayı gerçekten çok istedim

Dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe ile adının anıldığı ilk andan beri hissettiğini söyledi. Normalde bir teknik adam elde attığı büyük zaferden sonra sevgiyi gördüğünü kaydeden Mourinho, kendisinin öncesinden bu sevgiyi hissettiğini dile getirdi. “Sizlere söz veriyorum; şu andan itibaren ben de sizin ailenize aitim. Bu forma tıpkı benim bir derim gibi, bir kemiğim gibi. Futbol sizler, bizler için bir tutkudur” diyen Mourinho, bu tutkuyu hissedebilecekleri en iyi yerlerden bir tanesinde olduğunu zannettiğini belirtti. Başkanı tanıdığı günden bu yana, buraya gelmeyi taraftardan çok istediğini anlatan Mourinho, “Sizler çok büyük taraftar grubusunuz. Sizlerin bu tutkusu için buraya gelmeyi çok istedim. Türk futbolu için, Türkiye ligini geliştirmek için yardımcı olmak için burada çalışmak istiyorum. En önemlisi ne Türk futbolunu geliştirmek, ne de Türkiye Süper Ligi’ni geliştirmek. Asıl önemli olan Fenerbahçe” değerlendirmesinde bulundu.

Dünya markası bir teknik direktörümüz var

Konuşmasına milyonlarca Fenerbahçeli taraftarlar adına Mourinho'ya teşekkür ederek başlayan Ali Koç, Jose Mourinho’nun gelmiş geçmiş tüm teknik direktörler arasında kesinlikle en iyi beş teknik direktörden biri olduğunu söyledi. Fenerbahçe'nin geleceği, Fenerbahçe'nin şampiyonluğu için bizi tercih ettiğini kaydeden Koç, “Dünya markası bir teknik direktörümüz var. Bugün attığımız imza, Fenerbahçe'yi taşımak istediğimiz seviyenin müjdeleyicisidir” ifadelerini kullandı.

Halihazırda çok kuvvetli bir kadromuz var

Jose Mourinho dün akşam yaptığı yorumlarla kulübün ve memleketin olağanüstü bir tanıtımını yaptığını anlatan Koç, yapmaya da devam edeceğini belirtti. “Bu imza, Fenerbahçe'nin verdiği mücadeleyi tüm dünyaya gösterecek şekilde de etkisini gösterecektir. Dünyada birçok konuda, futbolda önemli profiller bazen saatlerce ve günlerce anlatmaya çalıştığınız gerçekleri tek cümleyle dünyaya duyururlar” diyen Koç, Mourinho’nun o isimlerden en önemlisi olduğunu dile getirdi. Halihazırda çok kuvvetli bir kadro olduğunu vurgulayan Koç, “İnşallah olağanüstü bir teklif gelmediği takdirde hepsini tutacağız. Üstüne koyacağımız oyuncularla birlikte, bu senenin zaten gerçek şampiyonu biziz, seneye hepimizin arzuladığı şampiyonluk önümüzdeki şampiyonlukların habercisi olacaktır” dedi.

Yorumlar (0)