Jadon Sancho'nun Borussia Dortmund belirsizliği

Jadon Sancho'nun, Borussia Dortmund'daki geleceği belirsizliğini korumaya devam ediyor.

SPOR 01.10.2019, 10:34 01.10.2019, 11:01
Jadon Sancho'nun Borussia Dortmund belirsizliği

19 yaşındaki genç futbolcu, 2017 yılında Westfalenstadion'dan transfer olduktan sonra, yer aldığı 69 maçta 18 gol ve 29 asistlik bir performans gösterdi ve yaz transfer sezonunda çeşitli Avrupa kulüpleri, Sancho ile bağlantı kurmaya çalıştı.

Spor direktörü Zorc, 2019 yılında Manchester United'ın Sancho'nun menajerleri ile bir araya geldiği itirafında bulundu.

Dortmund kulübünün CEO'su Hans-Joachim Watzke ayrıca, bu yıl İngiltere'de yer alan "süper bir kulüpten" transfer yaklaşımı çabalarını reddettiğini kabul etti.

Zorc, Sancho hakkında, "Burada beş yıl oynamayacağını hepimiz biliyoruz. Gelişmesini burada gerçekleştirdi. En iyi İngiliz kulüplerinde bunu gerçekleştirebileceğinden şüpheliyim. Oyunculara çok erken güveniyoruz ve oynamalarına izin vermekten korkmuyoruz." dedi.

İngiltereli kanat oyuncusunun, Dortmund kendisini daha iyi bir oyuncu olmaya zorladığı takdirde takımdan ayrılabileceğini belirtti.

Sancho hakkında Zorc sözlerine "İçgüdüsel olarak oynuyor, sokak futbolcusu, her zaman iyi bir futbolcu, ancak her zaman kendisine yeni sınırlar koyuyor. Arkanıza yaslanıp oturtmuyor. Başarılı ve güzel bir şekilde futbol oynamak istiyor. Bu tek başına onun motivasyonu." şeklinde devam etti.

9 maçta 4 gol 6 asist

Sancho, şu ana kadar 9 maçta, dört 4 gol ve 6 asist yaptı.

Genç oyuncu, Dortmund'un Bayern Münih'e karşı kazandığı 2-0 galibiyette, Alman Süper Kupa zaferinde katkısı çok büyüktü.

Son sezonun Bundesliga ikincileri, 2 Ekim'de gerçekleşe Şampiyonlar Ligi F Grubu 2. hafta maç programında Slavia Prag ile karşı karşıya gelecek.
 

Yorumlar (0)