Fenerbahçe, yedek kalecisini buldu! Anlaşma tamam…

Altay Bayındır’a alternatif olarak yedek kaleci arayışını sürdüren Fenerbahçe yönetimi, Çaykur Rizespor’un başarılı file bekçisi Gökhan Akkan ile prensip anlaşmasına vardı. 

SPOR 01.08.2022, 13:27 02.08.2022, 09:01
Fenerbahçe, yedek kalecisini buldu! Anlaşma tamam…

Bir süredir Gökhan Akkan ile görüşme halinde olan sarı-lacivertli yönetim, başarılı kaleci ile her konuda anlaştı. Peş peşe transferler yaparak rakiplerine gözdağı veren Fenerbahçe, Gökhan Akkan’ı da kadrosuna katmaya çok yaklaştı. 

Fenerbahçe’ye transfer olmayı çok istiyor

Oyuncu ile her konuda anlaşan sarı-lacivertlilerin Çaykur Rizespor yetkilileri pazarlıkları sürdürdüğü öğrenildi. Görüşmelerin son aşamaya geldiği bildirilirken, Akkan için Karadeniz temsilcisine yaklaşık 1 milyon 500 bin avroluk bonservis bedeli ödenmesi bekleniyor. Öte yandan 27 yaşındaki file bekçisinin de Fenerbahçe’ye transfer olmayı çok istediği ve bu sebeple görüşmelerdeki birçok maddeyi pazarlık konusu yapmadan kabul ettiği öğrenildi.

Uzun süredir Fenerbahçe ile görüşme halindeydi

Geçen sezon Çaykur Rizespor’un bir alt lige düşmesi sonrası takımdan ayrılma kararı alan Gökhan Akkan, uzun süredir Süper Lig kulüpleri ile görüşme halindeydi. Fenerbahçe’nin de transfer sezonunun başından bu yana ilgi gösterdiği başarılı kaleci, aylardır sarı-lacivertlilerden haber bekliyordu. Başarılı kalecinin yanı sıra diğer alternatif isimlerle de eş zamanlı görüşmelerine devam eden Fenerbahçe, son kararını Gökhan Akkan’dan yana kullandı. 

7 senedir Çaykur Rizespor forması giyiyordu

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 1,5 milyon avro olan Gökhan Akkan, profesyonel futbol kariyerine Ankaraspor altyapısında başladı. Ankaraspor’un ardından Ankaragücü altyapısına geçiş yapan Akkan, 7 sene önce 336 bin avro bonservis bedeli ile Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Rize temsilcisinde gösterdiği başarılı performansla takım kaptanlığına kadar yükselen deneyimli kaleci, bir alt ligde oynamak istemediğini dile getirerek ayrılık kararı almıştı. 

Yorumlar (0)