Fenerbahçe'nin tercihi yerli oyuncular!

Kale ve sol bek pozisyonu hariç hemen hemen her mevkide hem Türk hem de yabancı oyuncu tercihi olan Fenerbahçe'de yerli oyuncu sayısı daha fazla tercih edilmeye başlandı.

SPOR 23.10.2019, 10:18 23.10.2019, 10:55
Fenerbahçe'nin tercihi yerli oyuncular!

Kadrosunda toplamda 11 yabancı yer alan Fenerbahçe'de Türk oyuncular performansları ile dikkat çekmeye başladı. File ve sol bek dışında, her mevkide hem yerli hem de yabancı tercihleri yer alan kulübün  Denizlispor karşılaşmasında Türk oyuncular ilk 11'de daha fazla forma şansı yakaladı.

Lejyonerler sezonun ilk haftasında 11 kişilik kadrosnun 8'inde forma giyerken, yerli oyunculara karş üstünlük yakalamış, sonraki haftalarda da yabancıların forma dağılımındaki hâkimiyeti yediye dört, altıya beş olmştu. Denizlispor karşılşamasında yerliler ilk on birdeki formaların altısını kaparak bu sezon bir ilki yaşattı. İlk on birin gediklileri Altay, Emre, Ozan ve Tolga'ya Serdar ile Hasan Ali'nin yer almasıyla dengeler bir anda değişti.

Türk oyuncu üstünlüğü devam ediyor

Alper ve Deniz'in sonradan oyuna dahil olmasıyla Türkler üstünlüğe devam ederken, kulübedeki Harun, Sadık, Tolgay ve Mevlüt de yerli kalitesinde dikkat çeken isimler oldu. İlk on birde görev yapan isimlerden Altay, Emre ve Ozan millî takımda da forma giyerken, zun süreli bir sakatlık atlatan Tolga'nın, yeniden şans bulan Serdar ile Hasan Ali de millî takımda tekrar yer almak istiyor.
 

Yorumlar (0)