Dolmabahçe’de dev randevu: İşte muhtemel 11’ler

Beşiktaş, Süper Lig'in 28. haftasında lider Galatasaray'ı konuk edecek. İlk yarıda oynanan mücadelede Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etmişti. Galatasaray’ın, zirvedeki yerini korumak için bu maçı da kazanması gerekiyor. Peki, Beşiktaş-Galatasaray derbisi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte detaylar…

SPOR 03.03.2024, 18:05 04.03.2024, 09:22 Buse Önder
Dolmabahçe’de dev randevu: İşte muhtemel 11’ler

Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında, özellikle şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi büyük bir heyecanla bekleniyor.

Galatasaray, liderlik iddiasını sürdürmek ve Fenerbahçe ile zirve mücadelesine devam etmek amacıyla Beşiktaş'ı mağlup etmeyi hedefliyor. Diğer taraftan Beşiktaş, kendi evinde Galatasaray'ı yenerek taraftarıyla buluşmanın sevincini yaşamak istiyor.

Derbi hangi kanalda yayınlanacak?

Beşiktaş-Galatasaray derbisi, Tüpraş Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak. Hakem Halil Umut Meler tarafından yönetilecek mücadele, Bein Sports 1 kanalından canlı olarak izlenebilecek.

Muhtemel 11'ler de belli oldu

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos'un planladığı kadroda Mert, Onur, Necip, Colley, Masuaku, Salih, Al Musrati, Rashica, Muci, Cenk ve Semih'in yer alması beklenirken, Galatasaray'da ise Muslera, Kaan, Sanchez, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Barış Alper Yılmaz, Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Icardi'nin sahada olması öngörülüyor.

Beşiktaş’ta 3 futbolcu eksik

Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı derbide 3 önemli eksikle sahaya çıkacak. Takımda sakatlığı bulunan Tayfur Bingöl ile sarı kart cezalısı Gedson Fernandes ve Bakhtiyor Zaynutdinov, Galatasaray karşılaşmasında forma giyemeyecekler. Ayrıca, Salih Uçan'ın durumu ise maç günü belli olacak.

Beşiktaş'ta aynı zamanda 6 futbolcu, Galatasaray derbisi öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Necip Uysal, Jonas Svensson, Arthur Masuaku, Daniel Amartey, Semih Kılıçsoy ve Demir Ege Tıknaz, bu akşam kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve Süper Lig'in 29. haftasında Gaziantep FK ile deplasmanda oynanacak maçta forma giyemeyecekler.

2 futbolcu sahada olmayacak

Galatasaray cephesinde ise Hakim Ziyech, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyecek. Yeni transfer Serge Aurier'in durumu ise son antrenmanda belli olacak. Ayrıca, Davinson Sanchez, Kaan Ayhan, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira, bu akşamki derbide sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu futbolcular, Galatasaray'ın Çaykur Rizespor ile oynayacağı maç öncesinde kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecekler.

Galatasaray 15 maçtır kaybetmiyor

Süper Lig'de, Galatasaray son 15 maçta mağlubiyet yaşamadan üst üste iyi bir performans sergiliyor.

Sarı-kırmızılı ekip, ligin 12. haftasında Atakaş Hatayspor'a karşı aldığı yenilgi sonrasında çıktığı 15 müsabakada 13 galibiyet elde ederken, 2 kez berabere kaldı. Ayrıca, Galatasaray, ligde oynadığı son 8 maçı da kazanarak önemli bir galibiyet serisi yakaladı.

Yorumlar (0)