Beşiktaşlı futbolculara saldıran Ankaragücü taraftarı gözaltına alındı

Dün akşam oynanan Ankaragücü-Beşiktaş maçının son düdüğü ile birlikte saha karıştı. Tribünlerden atlayan bir Ankaragücü taraftarı, Beşiktaşlı futbolcu Salih Uçan’a tekme attı, diğer oyunculara da saldırmaya çalıştı. Olayın ardından açıklama yapan Ankara Emniyet Müdürlüğü, zanlının gözaltına alındığını duyurdu. 

SPOR 05.09.2022, 09:44 05.09.2022, 09:46
Beşiktaşlı futbolculara saldıran Ankaragücü taraftarı gözaltına alındı

Spor Toto Süper Lig’in 5’inci haftasında Ankaragücü, kendi evinde Beşiktaş’ı konuk etti. Dolu tribünler önünde oynanan heyecanlı müsabakada gülen taraf siyah-beyazlılar oldu. Valerien Ismael’in öğrencileri, Ankara’da 3-2 kazanarak 3 puanı elde etti. Maçın son düdüğü ile birlikte saha karıştı. Tribünlerden atlamayı başaran bir Ankaragücü taraftarı santra noktasına doğru koşarak önce Salih Uçan’a tekme attı, ardından da diğer Beşiktaşlı futbolculara saldırmaya çalıştı. 

Beşiktaş: “Sürecin takipçisi olacağız”

Kısa sürede emniyet güçleri tarafından yakalanan saldırgan, hızlı bir şekilde dışarıya çıkarıldı. Öte yandan Salih Uçan’a tekme atan taraftara müdahale eden bir diğer Beşiktaşlı futbolcu Josef de Souza da kırmızı kart görerek bir sonraki maçta cezalı duruma düştü. Hareketli gecenin ardından Beşiktaş’tan yapılan açıklamada, “Futbolcularımıza yapılanlar kabul edilemez. Bu sürecin takipçisi olacağız” ifadelerine yer verildi. 

“B.Ö. isimli şahıs gözaltına alınmıştır”

Olayın ardından bir açıklama da Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. Beşiktaşlı futbolculara saldıran taraftarın gözaltına alındığını duyuran Ankara Emniyet Müdürlüğü, yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

"4 Eylül 2022 Pazar günü, Eryaman Stadı'nda oynanan MKE Ankaragücü-Beşiktaş maçında kale arkası tribününden sahaya atlayarak Beşiktaşlı futbolculara saldıran B.Ö. isimli şahıs gözaltına alınmıştır. B.Ö. hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır."

Yorumlar (0)