TBMM’deki dört partiden ortak bildiri

Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve AK Parti'nin, Kuzey Irak'ta 12 askerin şehit düştüğü terör saldırıları ile ilgili yayımladığı müşterek bildiride, "Bütünlük ve birliğimize, güvenlik ve huzurumuza dönük saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şiddet ve terör hiçbir daim amacına ve hedefine ulaşamayacaktır." denildi.

SİYASET 24.12.2023, 01:31
TBMM’deki dört partiden ortak bildiri

Bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin devam ettiği esnada Saadet Partisi, İYİ Parti, MHP ve AK Parti'nin grup başkan vekillerinin imzasıyla Kuzey Irak'taki terör saldırıları ile ilgili müşterek bildiri yayımlandı.

Meclis Genel Kurulunda bildiriyi Saadet Partisi Grup Başkan Vekili İsa Mesih Şahin, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Müsavat Dervişoğlu, MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül ve AK Parti Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta, yerlerinden söz alarak okudu.



"Türkiye'nin başı sağ olsun"

Bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"PKK terör örgütünce iki gündür düzenlenen hain terör saldırıları sonucunda 12 vatan evladımızı yitirmiş bulunmaktayız. Türkiye'nin başı sağ olsun. Bu menfur saldırılarda şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize sabır, yaralılarımıza ise acil şifa temenni ediyoruz.

Bizler, Meclis'te, bildiride imzası olan siyasi parti grupları olarak, bütünlük ve birliğimize, güvenlik ve huzurumuza dönük saldırıları şiddetle kınıyoruz. Şiddet ve terör hiçbir daim amacına ve hedefine ulaşamayacaktır. Aziz milletimizin teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği için tehdit oluşturan bütün terör örgütleriyle tavizsiz bir biçimde mücadele edecek kudret ve kuvvete sahip olduğunu kararlılıkla ilan ediyoruz."

Yayımlanan bildiriyi DEM Parti ve CHP grupları ise imzalamadı.

Yorumlar (0)