Kahramanlar-35 operasyonu: 10 ilde teröristlere büyük darbe!

Ali Yerlikaya, PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen "Kahramanlar-35" operasyonları kapsamında 10 ilde gerçekleştirilen başarılı müdahalenin detaylarını paylaştı.

GÜNDEM 24.12.2023, 09:34 24.12.2023, 09:38 Buse Önder
Kahramanlar-35 operasyonu: 10 ilde teröristlere büyük darbe!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, PKK'lı teröristlerin kullandığı mağara, sığınak ve depolarda saklanan çeşitli silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edildiği "Kahramanlar-35" operasyonları kapsamında, 10 ilde toplam 58 yerin hedef alındığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, BTÖ mensubu teröristlerin kış aylarında kırsal alanlarda düzenledikleri eylemlerde kullandıkları mağara ve sığınaklarda sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edilmesi amacıyla gerçekleştirilen operasyonların büyük bir başarıyla tamamlandığını ifade etti.

Operasyonların Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman illerinde düzenlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, toplamda 58 mağara, sığınak ve depoda yapılan aramalarda teröristlere ait önemli silah ve mühimmat stoğunun ele geçirildiğini vurguladı.

Operasyona 139 tim katıldı

Operasyonlara Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 139 tim ve bin 812 Jandarma personelinin katıldığını dile getiren Yerlikaya, operasyonların etkili bir şekilde gerçekleştirilmesi sonucunda anti-tank, roketatar ve lav silahları ile obüs mühimmatının teröristlerden ele geçirildiğini belirtti.

Saldırılarda kullanılan mühimmatlara el kondu

Yerlikaya operasyonlar sonucunda elde edilen mühimmat bilgilerini de paylaştı. Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre, 15 kg patlayıcı madde, 20 kg amonyum nitrat, 58 adet fünye elde edilirken, patlayıcı maddelere yerleştirmek üzere 10 adet M-16 piyade tüfeği de ele geçirildi. Aynı zamanda, 2 adet AK-47 piyade tüfeği, 2 adet mavzer tüfeği, 1 adet 105 mm obüs mühimmatı, 1 adet 120 mm top mühimmatına el konuldu.

Bununla birlikte, 15 adet rpg-7 roketatar mühimmatı, 13 adet anti-tank mühimmatı, 19 adet EYP 'El Yapımı Patlayıcı', 10 adet el bombası, 168 adet pil, 1568 adet çeşitli cinste ve ebatta mühimmat da ele geçirildi.

“Mücadelemiz kararlılıkla devam edecek”

Bakan Yerlikaya, operasyonların Kürtün, Dörtyol, Belen, Payas, Baykan, Şırnak-Merkez, Gabar, Silopi, Çukurca, Dicle, Ovacık, Bestler-Dereler, Silvan, Ergani, Elbistan, Savur, Betüşşebap ve Gercüş kırsalında gerçekleştiğini belirterek, teröristlere yönelik mücadelede kararlılıkla devam edileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)