Özgür Özel'den Gökhan Zan yorumu: "Böyle olacağı belliydi"

İsmi para pazarlığına karışan eski futbolcu Gökhan Zan'ın adaylığı TİP tarafından geri çekilmişti. Tartışmalar hakkında ilk kez konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gözündeki hırsı görmüştüm, hiç şaşırmadım." dedi. İşte Özel'in Gökhan Zan hakkındaki açıklamaları...

SİYASET 20.03.2024, 09:35 21.03.2024, 09:25 Hakan Öksüz
Özgür Özel'den Gökhan Zan yorumu: "Böyle olacağı belliydi"

Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan eski futbolcu Gökhan Zan'ın adı para pazarlığına karışmıştı. TİP tarafından Gökhan Zan'ın adaylığının geri çekilmesi, siyasetin gündemine oturdu. Olayları yorumlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Hiç şaşırmadım." dedi.

"Gözündeki hırsı gördüm"

Gazeteci İsmail Saymaz'a konuşan Özgür Özel, "6 Şubat'ın yıldönümünde yaşanan tabloya bakın. Yapılan 100 protestodan 99'u, hükümete yönelikti. O ise sanki protestoların sadece Lütfü Savaş'a yönelik olduğu algısını oluşturacak şekilde görüntüler yaymak için uğraştı. Bazı grupları bunun için organize etti. Gözündeki hırsı gördüm. İYİ Parti'den adaylaştırktan sonra yeniden bize geldi." ifadelerini kullandı.

"Biz Defne'yi vermeyince bu sefer Arsuz'u istedi"

Gazeteci Saymaz'ın "Bir şey istedi mi?" sorusuna yanıt veren Özel, "Büyükşehir'i istedi, olmazsa da Defne ilçesini. Lütfü Savaş ile uyumlu çalışacağını söyledi. Biz Defne'yi vermeyince bu sefer Arsuz'u istedi. Zaten bizde olan belediyeleri istedi. 'Başka bir belediye verin de orayı kazanayım' demedi. Garanti olan nereyse orayı istedi." dedi.

CHP lideri, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Lütfü Savaş ile uyumlu çalışacağını söylemesi üzerine 'Lütfü Savaş'ı eleştiriyordunuz' hatırlatması yaptım. O da yine uyumlu çalışacağını söyleyince ben de düşüneceğimi söyledim. Yüzüne karşı geri çevirmek doğru olmazdı ama onu asla düşünmedik. Zira son derece tutarsız ve ihtiraslı olduğunu gördük. Çelişkilerle doluydu. Zaman geçince daha da çirkinleşti. TİP'ten aday oldu daha sonra. Onunla ilgili hep duyduğumuz şey, dışarıdan göründüğü gibi olmadığıydı."

"Erkan Baş'a dostane şekilde anlattım"

"Önce 'Lüftü abiyle uyumlu çalışırım' diyor, sonra da insanları Lütfü Bey'e karşı organize ediyor. Samimiyet barındırmayan bir şeydi. TİP'ten aday olduktan sonra TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile konuştum. Dostane bir şekilde Gökhan Zan'ın onlar için de uygun aday olmayacağını söyledim. Erkan Bey de 'Siz başka aday gösterirseniz biz çekeriz' yanıtını verdi. Üstü kapalı şekilde TİP'in değerleri ile bağdaşmayan bir yapıda olduğunu belirttim. Buraya kadar geldi iş." 

Yorumlar (0)