Özgür Özel'den Erdoğan-Erbakan gerilimine yorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan arasındaki gerilimi yorumladı. TRT'nin iktidar ile muhalefete ayırdığı sürenin adil olmadığını kaydeden Özel, "Ölürsem cenazeme gelmesin TRT." diyerek tepkisini gösterdi.

SİYASET 27.02.2024, 15:02 27.02.2024, 17:47 Hakan Öksüz
Özgür Özel'den Erdoğan-Erbakan gerilimine yorum

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerine giderken Memleket Partisi'nden ayrılarak CHP saflarına katılan 3 kişiye rozetlerini taktı. Belediye başkan adaylarını tanıtan Özel, "CHP ile Memleket Partililer arasında sorun çıkmaz. Her birine kapımız sonuna kadar açık." dedi.

TRT'ye sert eleştiri

Devlet televizyonu TRT'nin yayın politikasının tarafsız olmadığını kaydeden Özgür Özel, "Anayasa'ya dayanarak çıkartılan TRT Kanunu'na bakın. TRT'nin özerk ve tarafsız olduğu yazıyor. Oysa Murat Kurum'un propagandasına 29 dakika ayıran TRT; Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Cemil Tugay'a 0 dakika ayırmış. Hamza Dağ'a 26 dakika, Turgut Altınok'a 17 dakika ayırmışlar. Tarafsız yayın yapacaklarına dair Meclis tarafından talimat verilmesine rağmen buna devam ediyorlar. 1 Ocak'tan beri Erdoğan'a ayrılan süre 2 bin 952 dakika iken bana sadece 43 dakika ayırdılar. Haber yapmaları için ya genel merkezin yanması ya da benim ölmem lazım galiba. Ölürsem cenazeme gelmesin TRT." ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi gecesi yaşananları hatırlattı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları hatırlatan Özel, "Tanklar hareketlendi, uçaklar uçtu. Darbe yapıldığı haberi gelince Ankara'da bulunan vekilleri genel merkeze çağırdık. 'Darbe kimden gelirse gelsin, karşı çıkmalıyız.' dedik. Darbeye teslim olmayacağımızı söyledik. O gece Meclis'i vurdular. Atatürk o gün akıllarına geldi." dedi.

Erdoğan ile Erbakan arasındaki gerilim

AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasındaki atışmalara değinen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fatih Erbakan hakkındaki sözlerine vurgu yaptı.

Erdoğan'ın, son seçimlerde ittifak ortağı olan kişiye şimdi "sirk cambazı" dediğini belirten Özel, "Fatih Bey (Erbakan) bununla ilgili değerlendirmesini yapacaktır. Yeniden Refah Partisi seçmeni 14 Mayıs'ta Erdoğan'ı iktifarda tutmuştu. Cumhur İttifakı kasvetlidir. Yıldırımın kime düşeceğini öngöremezsiniz. Cumhur İttifakı'nı dengelemek için Türkiye ittifakı şart." değerlendirmelerini yaptı.

Maden kazası

Erzincan'da yaşanan maden kazası hakkında konuşan Özgür Özel, "Madencilerle alakalı yeni düzenlemenin yapılması şart. Geçen sene mayıs ayında yapılan seçimlerden bu yana TBMM Genel Kuruluna gelen ve yasalaşan kanun teklifi sayısı 44'tür. Bunların içinde madencilerin güvenliği ve iş sağlığı ile alakalı bir madde bile yok. Kanunu geçtim, tek bir madde bile koymamışlar. Arkadaşlarımız, iş güvenliği ile ilgili bir mevzuat çalışması yürütüyor. Nisan ayında TBMM açılacak. Bu meselenin ilk gündem maddeleri arasında yer alması için çaba göstereceğiz. Bunun için Meclis'teki grupları ziyarete başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)