Özgür Özel'den DEM Parti isyanı: "Kamera arkasında şakalaşmayı biliyorsunuz!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin son haftalardaki konuşmalarından sürekli "dem" kelimesini kullandığını kaydeden CHP Genel Başkanı Özel, "Diğer siyasi partilerle olan ilişkimiz kadar DEM Parti ile de ilişkimiz var, fazlası yok. Onlar ise DEM Partililer ile kamera arkasında şakalaşıyor ama kamera önünde değişiyor." konuştu.

SİYASET 30.01.2024, 16:33 Hakan Öksüz
Özgür Özel'den DEM Parti isyanı: "Kamera arkasında şakalaşmayı biliyorsunuz!"

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasetin sıcak başlıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin CHP'ye yönelik eleştirilerinde son zamanlarda hep aynı üç harflik kelimenin kullanıldığını kaydeden Özel, "Tutturmuşlar dem, dem, dem. Seçimi kazanmak, zamları gizlemek ve enflasyonu unutturmak için dem deyip duruyorlar." dedi.

"Vatandaştan 'bunlar bayrağı indirecek' diyerek oy topladılar"

Cumhur İttifakı'ndan gelen eleştirilerin, ülkedeki kötü gidişatı gizlemek amacıyla yapıldığını belirten CHP lideri, "Vatandaşlara sürekli 'dem' hatırlatması yaparak 'açlığa katlanın' mesajını vermenin hesabı içindeler. Yoksulsun ve açsın. Geçen seçimde sana gelip dediler ki 'Bunlar bayrağı indirecek, vatanı bölecek.' Vatandaş da korkarak oyunu onlara verdi. O günden bu yana mazot, 18 liradan 42 liraya çıktı. Mehmetçiği de bayrağı da savunan CHP'dir. Bedelli askerliğe kaçmak yerine cepheye gidecek olanlar bizleriz." ifadelerini kullandı.

"DEM Partililer ile kamera arkasında şakalaşıyorlar ama..."

DEM Parti hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli'nin yaptığı eleştirileri yorumlayan Özgür Özel, "Beraber promptera aynı şeyleri yazmışlar. Gündemi unutturmak için 'dem' demekten başka çareleri yok çünkü. Diğer siyasi partilerle olan ilişkimiz kadar DEM Parti ile de ilişkimiz var, fazlası yok. Mayıs ayındaki seçimi de videolarla kazanmaya uğraştılar. HDP ile gizli görüşme yaptığımızı söylediler, halbuki gizli değildi. Randevuyla görüştük. Sürekli 'dem' derler ama DEM Parti'nin Meclis Başkanı İdari Amiri ile aynı masada yemek yemeyi bilirler. Kameralar arkasında sohbet edip şakalaşırlar. Kamera önünde sahtekarlık yapmaya başlarlar. Bizim en azından DEM ile olan ilişkimiz kameraların önünde. Onlar gibi sahtekarlık yapmıyoruz." değerlendirmelerini yaptı.

Bahçeli'ye Togg ile Karadeniz gazı yanıtı

CHP'nin Togg ile Karadeniz gazından rahatsız olduğu iddiasını dile getiren MHP lideri Bahçeli'ye ateş püsküren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bakan, TBMM'ye Togg ile geldi. 'Bırak da biz de binelim.' dedim. Babasının malı değil ki Togg, milletin malı. Niye Togg'a karşı çıkayım ben? Togg'a partinin malı gibi mi bakıyorsun sen? Bu milletin malı. Doğal gaz keşfinden niye rahatsız olalım? Biz 6. filoya karşı çıkarken senin yanındakiler onlara karşı namaza durdu." dedi.

Yorumlar (0)