Kilise saldırısı sonrası Bahçeli'den ilk açıklama!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, pazar günü yaşanan kilise saldırısı sonrası ilk kez konuştu. "Ülkenin geleceğini cinayet örgütleri tayin edemez." diyen Bahçeli, "Karanlık ellere karşı dikkati olmalıyız. Devletin başlıca görevi, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaktır." ifadelerini kullandı. CHP lideri Özgür Özel'e de çıkışan Bahçeli, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun izlerini silmenin, adını anan kim varsa kapının önüne koymanın neresi vefakarlık, neresi adamlık?" dedi.

SİYASET 30.01.2024, 11:15 Hakan Öksüz
Kilise saldırısı sonrası Bahçeli'den ilk açıklama!

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin önemli mesajlar verdi. Toplumsal huzuru kaçırmak isteyen odakların boş durmadığını kaydeden Bahçeli, "31 Mart'taki seçimlere kadar provokasyon ortamını alevlendirmek isteyen karanlık ellere karşı dikkati olmalıyız. Devletin başlıca görevi, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaktır. Hukukun üstünlüğünden taviz verilemez." dedi.

"Ülkenin geleceğini cinayet örgütleri tayin edemez"

Türkiye'nin düzensiz göçmenlerin, terör örgütlerinin ve kanun kaçaklarının oyun sahası olamayacağını belirten Bahçeli, "Suçluya tolerans gösterilemez. Her kim ki devletin çıkarlarını zaafa uğratıyor, kafası hemen ezilmeli. Ülkenin geleceğini cinayet örgütleri tayin edemez." ifadelerini kullandı.

"İstismar siyasetine tahammülümüz kalmadı"

Yerel seçimlere giderken ihanetleri yakasından tutacaklarını ve iftiraları boşa çıkaracaklarını vurgulayan MHP lideri, "Ülkemizi tehditlere sürüklemeye çalışan odaklara karşı hareketsiz duramayız. Türkiye Yüzyılı vizyonunundan taviz verilemez. İstismar siyasetine tahammülümüz kalmadı. Cumhur İttifakı olarak bu hedefe kilitlendik." değerlendirmelerini yaptı.

CHP lideri Özgür Özel'e "Türkiye ittifakı" eleştirisi 

31 Mart'a kadar durmadan çalışacaklarını söyleyen Bahçeli, "Köhne siyaset, yerel yönetimleri sardı. Bunu söküp atacağız. Kentlerimiz büyüyecek. İstedikleri kadar çıpınsınlar, rotamızı belirledik. CHP Genel Başkanı (Özgür Özel), şimdi de Türkiye ittifakını telaffuz ediyor. Millet İttifakı tutmadı, sırada Türkiye ittifakı var. Demlenmek (DEM Parti göndermesi) CHP'ye kötü gelmiş." dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun adını ananı kapının önüne koyuyorlar"

Özgür Özel'in bahsettiği Türkiye ittifakı düşüncesinin sorunlarla dolu olduğuna işaret eden MHP lideri Bahçeli, "Taşıma suyla değirmen dönmez. Kimlerle kuracaksınız bu ittifakı? PKK neresinde bu ittifakın? İhanetin demlendiği bir ittifaka, nasıl Türkiye ittifakı diyeceksiniz? Sayın Kılıçdaroğlu'nun izlerini silmenin, adını anan kim varsa kapının önüne koymanın neresi vefakarlık, neresi adamlık?" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)