Cumhurbaşkanı Erdoğan zehir zemberek konuştu: Sandık vakti yaklaştıkça maskeleri düşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe - Kağıthane Metro Hattı’nın yaptığı açıklamada 31 Mart seçimleriyle ilgili takvim işlemeye başladıkça maskelerin düştüğünü vurguladı.

SİYASET 29.01.2024, 13:46 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan zehir zemberek konuştu: Sandık vakti yaklaştıkça maskeleri düşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı’nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Bugün trafik sorunundan dolayı adeta omuzları çöken İstanbullunun yükünü hafifletecek bir projeyi daha hayata geçirmenin bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul Havalimanı ile Gayrettepe arasında kesintisiz metro ulaşımını sağlamış oluyoruz. Toplam 37,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane Metrosu, İstanbullu kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracaktır” ifadelerini kullandı.

4. Levent - İstanbul Havalimanı arası 35 dakikaya inecek

9 istasyondan oluşan hattın günlük yolcu kapasitesinin 600 bin kişi olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, hattın devreye girmesiyle birlikte Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasının 30 dakikaya düşeceğini vurguladı. Göktürk - Mahmutbey arasının 38 dakikaya, Tekstilkent - İstanbul Havalimanı arasının 45 dakikaya düşeceğinin bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Taksim - İstanbul Havalimanı arası 41 dakikaya, Taksim - Göktürk arası 26 dakikaya, 4. Levent - İstanbul Havalimanı arası 35 dakikaya inecektir” dedi.

Raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkacak

Bu hattın hizmete alınmasıyla birlikte İstanbul’da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğunun 338,5 kilometreye çıkacağının bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, söyledikleri her şeyi yaptıklarını söyledi. “Ortada bırakmayız. Belediye başkanlığından tutun, daha sonra hükümete geldik ve hükümette de Ulaştırma Bakanlığı olarak bu yolları, hızlı tren hatlarını nasıl yaptıysak aynı şekilde İstanbullumuzda da bunu yaptık. Ama birileri de maalesef hafriyatla ne yaptılar; kim olduğunu biliyorsunuz, benim söylememe gerek yok” şeklinde konuştu.

31 Mart akşamı hep beraber göreceğiz

“Siyasette parolamız kesintisiz hizmet vermektir. Millete karşı kibirli, nobran davrananlar, siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart akşamı inşallah bunları da hep beraber göreceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk siyasi tarihine şöyle bir göz attıklarında bunun sayısız örneğine şahit olduklarını ifade etti. Milletin yetki emanetini teslim ettiği ancak bunun hakkını veremeyen nice bakan, başbakan, belediye başkanının siyaset sahnesinin tozlu raflarında unutulduğunu gördüklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride hayırla, şükranla yad edilecek bir miras bırakmayı arzu ettiklerini söyledi. Siyasetin inişli - çıkışlı yolculuğunda bugüne kadar pek çok zorluk, engel, haksızlık ve hukuksuzlukla karşılaştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vesayetin gölgesinin ülkemizin üzerine çöktüğü 1990’lar Türkiye’sinde İBB başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak, zorluklar karşısında yılmadık” ifadelerini kullandı.

İstanbul daha kötüye gitmediyse sebebi elimizi taşın altına koymamızdır

“Bizim nazarımızda 85 milyon vatandaşımız tamamı, oy tercihlerinden bağımsız olarak eşit şekilde hizmete layıktır. İktidarlarımızın 21 yılı aşkın döneminde, belediyelerimizi siyasi rengine göre ayırmadık” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptıklarını anlattığını, projelerini paylaştığını ve muhalefetle ilgili eleştirilerini dile getirdiğini vurguladı. Seçimin bittiği gün, sandıktan çıkan iradeye saygı gösterip, hizmetlere devam ettiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu durum İstanbul için de geçerlidir. İstanbul bugün mevcut durumundan çok daha kötüye gitmediyse, bunun en büyük sebebi, bizim elimizi taşın altına koymamızdır” dedi.

Durmak yok, 61 gün kaldı

“Bu Kağıthane’nin Haliç’e bağlanan kısmının nasıl pislik olarak aktığını hatırlıyor musunuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin hatırlamayabileceğini ancak anneleri ve babalarının gayet iyi hatırladığını söyledi. Bütün bu pisliği, boğazın o pırıl pırıl temiz suyunu buraya bağladıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kağıthane’ye ve Haliç’e bağladık. Ondan sonra buranın suyu tertemiz oldu. Biz yaptık. Söyledik mi yaparız. Bundan sonra da yapacağız. ‘Murat’ımızla yapacağız. Siz de muradınıza ermek istiyorsanız, Murat’a sahip çıkacaksınız. Durmak yok, 61 gün kaldı” diye konuştu.

31 Mart yaklaştıkça maskeler düşüyor

31 Mart seçimleriyle ilgili takvim işlemeye başladıkça maskelerin düştüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, herkesin gerçek niyetinin ortaya çıktığını aktardı. Kimin şehrine aşkla hizmet ettiği, kimin de 5 yıl boyunca 3 dönüm bostan, yan gel yat Osman misali vaktini boşa geçirdiğinin netleştiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıkta millete hesap verme günü yaklaştıkça birilerinin dizlerinin titremeye başladığını gördüklerini ifade etti. Ülkenin ikinci büyük partisinin acemi genel başkanının birkaç gün önce belediye başkan adaylarıyla ilgili yaptığı skandal açıklama, muhalefette yaşanan panik havasının işaretleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Neymiş? İllerde farklı partilerden adayların olması oyunmuş, tezgahmış. Bakınız çok açık ve net söylüyorum. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir beyana rastlayamazsınız” değerlendirmesinde bulundu.

İnşallah 31 Mart’ta hak ettikleri dersi alacaklar

Bunların halen açık oy, gizli sayımla milletin iradesinin gasp edildiği tek parti faşizminin özlemiyle yaşadıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel başkan koltuğunda oturanların değişse de demokrasiye tahammülsüzlüklerinin değişmediğini ifade etti. Bunların faşizan kodlarında zerre gerileme olmadığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah 31 Mart’ta sandıktan çıkacak güçlü iradeyle İstanbul başta olmak üzere her yerde çoğulcu demokrasiden korkan bu kibirli zihniyet hak ettiği dersi alacaktır. İstanbul’un sorunlarına dair kapsamlı çözüm önerilerimizi başkan adayımız Murat Kurum kardeşimiz kısa süre önce İstanbul halkıyla paylaştı. Ulaşımdan, kentsel dönüşüme kadar her alanda İstanbul’u hak ettiği hizmetlere kavuşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)