MHP’den İYİ Parti’nin 3. yol çağrısına yanıt: Türk milleti unutamayacakları bir ders verecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2024 yılında yapılması planlanan yerel seçimler için İYİ Parti’ye ilişkin iş birliği açıklamaları siyasetin gündemine düşmüştü. Son olarak İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Tolga Akalın, dikkatleri üzerine çeken bir paylaşım yaptı. Paylaşımında 3. yol vurgusu yapan Akalın, “Komşuluk yetmez. Yeni bir yol arkadaşlığına da ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. MHP’den ise o açıklamaya yanıt gecikmedi.

SİYASET 18.08.2023, 11:51
MHP’den İYİ Parti’nin 3. yol çağrısına yanıt: Türk milleti unutamayacakları bir ders verecektir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti’ye iş birliği çağrısı yapmasının ardından İYİ Partililerden arka arkaya olumsuz tepkiler geldi. Ayrıca Bahçeli’nin iş birliği teklifini MHP kanadında da olumsuz değerlendirenler olmuş ve tepkilerini göstermişlerdi.

Son olarak konuya ilişkin bir açıklama da İYİ Parti Başkanlık Divanı Üyesi Tolga Akalın'dan geldi.

Akalın’dan 3. yol vurgusu

Twitter hesabı üzerinden 3. yol vurgusu yapan Akalın, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yıl dönümünde onu kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden Türk milliyetçisi kadrolarıyla, cumhuriyetimizin kurucu fikri olan Türk milliyetçiliğinin, devleti yeniden yönetebilmesi için komşuluk etmesi yetmez, yeni bir yol arkadaşlığına da ihtiyacımız var!" ifadelerini kullandı.

Akalın, "Öte yanda bütün ömrünü bir davaya vakfetmiş ülkücü/milliyetçi harekete de bir iktidar borcumuz bulunmaktadır. Türk milliyetçilerinin iktidarıysa yalnızca yeni ‘Türk çağını başlatacağımız, üçüncü bir yolu açmaktan geçmektedir. Ben inanıyorum ki bu çağrı, milletimizin çoğunluğunda büyük karşılık bulacaktır" ifadelerine yer verdi.

Akalın’ın söz konusu açıklamasına ise MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan cevap gecikmedi.

Büyükataman, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin memleketin menfaati adına yaptığı bu çağrı, şahsi çıkarlarını Türk milletinin üzerinde gören İYİ Parti’nin haddini ve hududunu bilmez proje artıklarını pazara çıkarmıştır. Adeta Türk milliyetçiliğini bir maske olarak kullanıp sonrada ne kadar Türkiye ve Türk düşmanı varsa aynı çatı altında toplamaktan rahatsızlık duymayan kişilerin Türk milliyetçilerinin evi olan MHP’yle komşu olmaktan bile rahatsızlık duymaları İYİ Parti’nin içine düştüğü zilletin en açık göstergelerinden olmuştur" şeklinde konuştu.

''Türk milleti unutamayacakları bir ders verecektir''

Büyükataman, "HDP’yle bir araya gelmekten asla rahatsızlık duymayanların yaptıkları hadsiz açıklamalar ile partimizi hedef almaları ise aziz Türk milletinin takdirindedir. Türk milleti, HDP ile kol kola gezme hevesinde olanlarla, yerel seçimde iradesini PKK’nın siyasi uzantısına peşkeş çekmeye heves edenlere unutamayacakları bir ders verecektir” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)