MHP'nin seçim beyannamesi duyuruldu! İşte 3 ana tema

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partinin yerel seçim beyannamesini açıkladı. Durmaz, beyannamenin 3 ana temasından bahsetti.

SİYASET 05.02.2024, 14:45 Hakan Öksüz
MHP'nin seçim beyannamesi duyuruldu! İşte 3 ana tema

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere giderken belediye başkan adayları birer birer açıklanıyor. Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP'nin seçime beyannamesi paylaşıldı. Beyannameyi açıklayan isim, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz oldu. Türkiye Yüzyılı'nı adil bir yerel yönetim anlayışıyla kucaklamak istediklerini vurgulayan Durmaz, "Güçlü merkez, güçlü yerel yönetimlerden geçiyor." dedi.

"Toplumu cinsiyetsizleştirmek için olağanüstü bir çaba var"

MHP'nin seçim beyannamesinin 3 tane ana teması olduğunu kaydeden Durmaz, "Türkiye'nin bekası ve yeni tehditler" temasını ilk sıraya koydu.

Aile kurumuna yönelik ciddi bir saldırının başlatıldığını öne süren Sadir Durmaz,"Milli değerlerimiz saldırı altında. Toplumu cinsiyetsizleştirmek için olağanüstü bir çaba var. Aileyi değersizleştirmek istiyorlar. Yerel yönetimler, öncelikli olarak aileyi korumayı görev bellemelidir." ifadelerini kullandı.

Üretken belediyecilik

Seçim beyannamelerinin ikinci temasının "üretken belediyecilik" olduğuna işaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "Hiçbir vatandaşımız, ayrımcılığa maruz kalamaz. Yereldeki ihtiyaçları doğru tespit ederek üretken belediyeciliği hayata geçireceğiz." değerlendirmelerini yaptı.

"Çevre dostu güçlü kentler" 

Kentlerin afetlere hazırlıklı hale getirilmesinin üçüncü temaları olduğunu bildiren MHP'li Durmaz, "Çevre dostu güçlü kentler inşa etmeliyiz. Türkiye'de depremin yanı sıra taşkın ve kuraklık gibi doğal afetler yaşanmakta. Bunlara karşı kısa, orta ve uzun vadeli çözümler geliştirmek şart. İmar işleri yapılırken kültürel ve tarihi zenginlikleri korumak büyük önem arz ediyor." dedi.

Yorumlar (0)