İnce'den CHP'ye sert eleştiriler! Seçim döneminde yaşadıklarını anlattı

Mersin'de gazetecilere konuşan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP'ye ve seçim döneminde kendisini eleştirenlere sert sözlerle yüklendi. "Sanatçılar bize hakaret etti, anketçiler millete yalan söyledi." diyen İnce, "PKK ve FETÖ ile yavşak bir ilişki yürütürsen bu milletten oy alamazsın. Güvenlik, tencereyi yener. Bunu bir türlü anlatamadım." ifadeleriyle CHP'yi eleştirdi.

SİYASET 08.02.2024, 11:56 Hakan Öksüz
İnce'den CHP'ye sert eleştiriler! Seçim döneminde yaşadıklarını anlattı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Mersin'in Tarsus ilçesinde siyasetin gündemine yerleşecek sertlikte açıklamalarda bulundu. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan İnce, eski partisi CHP'yi kıyasıya eleştirdi.

"Sanatçılar bize hakaret etti, anketçiler millete yalan söyledi"

Seçim döneminde anketçilerin televizyon programlarında "Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüzde 62,3 oyu var." diyerek propaganda yaptıklarını hatırlatan Muharrem İnce, "Ne dediler? 'Cumhuriyet'in son seçimi'. 'Batıyoruz Muharrem İnce, adaylıktan çekil.' demediler mi? Millete yalan söylediler. Sanatçıların bize ettiği hakaretleri unutmuyorum. Salon siyasetçileri kazanacaklarını zannettiler ama öyle olmadı." ifadelerini kullandı.

"Boncuk gibi yan yana dizilip pozlar veriyorlardı"

Seçim döneminde altılı masaya "Yapmayın, etmeyin. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı olmaz." diyerek uyarılar yaptıklarını kaydeden İnce, "Boncuk gibi yan yana dizilip pozlar veriyorlardı. Ne dedim ben? 'Davutoğlu ile Babacan'ı kenara atın. Bundan başka şey istemem. Bunu yapın, ben de destek vereceğim.' demedim mi? Bakanlık da istemedim. Meral Akşener'in cumhurbaşkanı yardımcısı olması yeterliydi benim için." dedi.

"Babacan ile Davutoğlu'nun oyunun olmadığını defalarca dile getirdim"

Seçime giderken televizyonlarda bas bas bağırdığını ancak sözünü dinletemediğini ifade eden  Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Televizyonlarda Babacan ile Davutoğlu'nun oyunun olmadığını defalarca dile getirdim. Asıl oy potansiyelinin bizde olduğunu söyledim. Bakanlık ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı da istemiyordum. '7 cumhurbaşkanı yardımcısı olacak' dersen millet seni ciddiye almaz. Sürekli 'bu sefer son seçim' diyorlar. Böyle bir şey yok. Bunu artık söylemeyin." vurgusunu yaptı.

"PKK ve FETÖ ile yavşak bir ilişki yürütürsen..."

Tencerenin iktidarı yıkacağını ancak güvenliğin de tencereyi yıkacağını söyleyen Muharrem İnce, "Terör örgütü PKK ve FETÖ ile yavşak bir ilişki yürütürsen dolar 100 liraya da çıksa bu milletin oyunu alamazsın. PKK ve FETÖ ile arana mesafe koymazsan oy bekleme" ifadelerini kullandı.

"Yüzde 60 oy diye bir şeyin olmadığını defalarca dile getirdim"

Seçim döneminde kaybedenlerden birinin de sosyal medya trolleri olduğunu kaydeden Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, "Aynı yalanı defalarca söylediler. Yüzde 60 oy diye bir şeyin olmadığını defalarca dile getirdim. 'FETÖ'den, PKK'dan uzak durun. Millet korkar' dedim. Bu topraklar Moğolları, Yunanlıları, Bizans'ı, Fransız'ı, İngiliz'i, Rus'u gördü. Milletin güvenliğini, tencerenin önüne koyacağını göremediler." diyerek tepkisini dile getirdi.

Yorumlar (0)