Muharrem İnce'den çarpıcı ittifak açıklamaları: Biz nasıl ittifak kuracağız?

"Muharrem İnce, CHP ile DEM Partisi arasındaki ittifak görüşmelerine sert tepki gösterdi. İsveç'in NATO'ya üyeliğine evet diyenle nasıl ittifak kuracaklarını sorgulayan İnce, her gün 'demlenirse' nasıl bir ittifak kuracaklarını belirtti.

SİYASET 26.01.2024, 15:52 27.01.2024, 14:16 Buse Önder
Muharrem İnce'den çarpıcı ittifak açıklamaları: Biz nasıl ittifak kuracağız?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde Ankara'da düzenlediği basın toplantısında stratejilerini paylaştı. İnce, CHP ile DEM Partisi arasında yaşanan ittifak görüşmelerine vurgu yaparak, "İsveç’in NATO’ya üyeliğine evet diyenle nasıl ittifak kuracağım. Her gün ’demlenirse’ nasıl kuracağım. Bizim bir duruşumuz olmalı. Bu Kuvayi Milliye partisi" dedi.

CHP seçim sürecinde terkedildi

İnce'nin konuşmasında önemli bir vurgu, CHP ile olan ittifak sürecine yapıldı. 8 ay önce gerçekleşen 6'lı masa olayına değinen İnce, bu süreçte CHP'nin terk edildiğini ve kendisinin CHP'ye el uzatmadığını ifade etti.

Gazetecilerin ittifak konusundaki sorularını yanıtlayan İnce, CHP'nin DEM Partisi ile yaptığı görüşmelere dikkat çekerek, "İsveç’in NATO’ya üyeliğine evet diyenle nasıl ittifak kuracağım. Her gün demlenirse nasıl kuracağım. Bizim bir duruşumuz olmalı. Bu Kuvayi Milliye partisi. İnsan değişmeli zamana ayak uydurmalı. Değişmek başka bir şeydir. Bizim ruhen ve düşünsel olarak gençliğimin geçtiği parti gitmiş yerine başka bir şey gelmiş. Yarın şartlar değişir başka bir yönetim gelir. O zaman tekrar konuşuruz" diye konuştu.

Aday adayı Mehmet Sevigen

İnce ayrıca, İstanbul'da 3 aday adaylarının bulunduğunu ve önümüzdeki hafta içerisinde parti meclisi ile birlikte karar vereceklerini söyledi. Ayrıca, İstanbul'da aday adayı olan isimlerden bir tanesinin Mehmet Sevigen olduğunu belirtti.

4 il ve 9 ilçenin adayları açıklandı

Öte yandan Memleket Partisi lideri, 4 ilin ve 9 ilçenin belediye başkan adaylarını da açıkladı. Adaylar arasında Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salih Destici, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Sarı, Bilecik Belediye Başkan adayı Hüseyin Korkman, Yalova Belediye Başkan adayı Fatih Elönü, Mersin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdoğan, Ankara Şereflikoçhisar Belediye Başkan adayı Mahmut Celal Ünsal, Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan aday Yekta Faik Yılmaz, Aydın Nazilli Belediye Başkan adayı Ali Çetinkaya, Bilecik Bozüyük Belediye Başkan adayı Talat Halefoğlu, Eskişehir İnönü Belediye Başkan adayı Hamdi Tosunoğlu, İzmir Bayındır Belediye Başkan adayı Ali Erişen, İzmir Tire Belediye Başkan Nihat Koç, Samsun Canik Belediye Başkan adayı Furkan Güler yer alıyor.

Yorumlar (0)