Muharrem İnce, CHP lideri Özel'e şiir yazdı: "Ben diyorum ilke, sen diyorsun..."

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, CHP'ye uzattığı elin geri çevrildiğinden bahsederek eleştirilerde bulundu. "CHP'nin seçim kazanmak gibi bir hedefi yok." diyen İnce, CHP lideri Özgür Özel için yazdığı şiiri okudu. Muharrem İnce'nin, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yönelik eleştirileri de vardı.

SİYASET 31.01.2024, 14:16 31.01.2024, 14:34 Hakan Öksüz
Muharrem İnce, CHP lideri Özel'e şiir yazdı: "Ben diyorum ilke, sen diyorsun..."

Partisinin 23 belde belediye başkan adayını Ankara'daki bir otelde düzenlenen toplantıda açıklayan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart'taki yerel seçimler öncesi stratejilerinden bahsetti. Büyükçekmece ve Esenyurt ilçelerindeki adaylarını duyuran İnce, büyükşehir belediyesine aday gösterdikleri ismi de açıklayacaklarını belirtti.

"CHP'nin seçim kazanmak gibi bir hedefi yok"

CHP'ye uzattığı elin geri çevrildiğini kaydeden İnce, "CHP'nin seçim kazanmak gibi bir hedefi yok. Tek dertleri kurultaydan galip çıkmaktı." dedi. Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Özgür Özel için bir şiir yazdığını da belirtti. 

İnce'nin Özgür Özer şiiri

“Ben diyorum 'siyasette ilke'
O diyor 'istedi benden ilçe'
Ben diyorum 'arada Ali de olsun'
O diyor 'her yer veli ile dolsun'

Ben diyorum 'İsveç’e hayır'
O diyor 'bizim adamları kayır'
Ben diyorum 'kaybedersin'
O diyor 'iftira atar saraya gidersin'

Ben diyorum 'genç cumhuriyete atlama ve patlama'
O diyor 'istedin benden Karşıyaka'
Ben diyorum 'kaybedersin demlenme'
O diyor 'uzak dur söylenme'.”

Ümit Özdağ'a eleştiri: "O belgeyi açıklayıp Kılıçdaroğlu'na yumruk atmak etik değil"

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a yönelik eleştirileri de vardı. 

Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonucunda Zafer Partisi'ne bazı bakanlık ile müsteşarlıkların sunulmasının yanlış olduğunu kaydeden İnce, "Seçimde yenilgiye uğramış Kılıçdaroğlu. Bu yenilgi sonrası Ümit Özdağ'ın o belgeyi paylaşmak suretiyle Kılıçdaroğlu'na yumruk atması yanlış. 'Bakın ne çok şey aldım.' demek marifet mi? Ne aldıysan aldın. Bunu açıklamak etiğe de mertliğe de sığmaz." ifadelerini kullandı.

Can Atalay yorumu

14 Mayıs'taki genel seçimde Türkiye İşçi Partisinden (TİP) Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine tepki gösteren İnce, "En üst yargı organı, Anayasa Mahkemesidir. Can Atalay'ın yeri Meclis'tir. Yargıtay, Meclis'in üzerinde olamaz. Üst yargıdaki bu kavga çok tehlikeli." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar (0)