İmamoğlu'ndan Erdoğan ve Kurum'a tepki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimdeki rakibi Murat Kurum'a verdi veriştirdi. "İstanbul depreme hazır değil." diyen Kurum'un acemi bir aday görüntüsü çizdiğini kaydeden İmamoğlu, bakanların seçim çalışmalarına katılmasını yorumladı. İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eleştirileri de vardı.

SİYASET 22.03.2024, 17:22 22.03.2024, 17:44 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan Erdoğan ve Kurum'a tepki

Cendere Yaşam Vadisi 1. ve 2. Etap gezisinde gazetecilerin sorularına cevap veren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Biz parti belediyesi de parti devleti de değiliz. Türkiye'de kamu yöneticisi olanların, vatandaşların parasıyla iş yaptıklarının bilincinde olmaları gerekiyor. Temel hedefimiz; siyasetçilerin, atanmışların ve seçilmişlerin bu hassasiyette olması." dedi.

Murat Kurum'a deprem tepkisi: "Acemi aday"

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'un "İstanbul depreme hazır değil." şeklindeki eleştirisini yorumlayan İmamoğlu, "Ekrem'in elinde sihirli değnek mi var? 1999 depreminden bu yana ülkeyi yöneten sizsiniz. Bu süreçte neden hiçbir şey yapmadınız? Beni kötülemeye çalışırken aslında kendilerini kötülüyor, tam acemi aday. Biz de 'beraber düzeltelim' diyoruz zaten." ifadelerini kullandı. 

"Eğer bu anlayışı tarihe gömersek..."

31 Mart seçimlerinin belediye başkanı seçme olayını aştığını kaydeden İmamoğlu, "Mesele artık bir anlayışı tarihe gömmek. Eğer bu anlayışı tarihe gömersek, demokrasi canlanacak ve özgürlük yeniden hayat bulacak. Bu seçimlerin sonucunu bir kamu ahlakı meselesi olarak görüyorum. Haksızlık edenlere gereken cevabı vermek benim görevim." değerlendirmelerini yaptı.

Bakanların seçim çalışmalarına katılması

AK Parti'nin seçim çalışmasına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın da katılmasını yorumlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Eskiden seçim döneminde bakanlar istifa ettirilirdi, yerlerine bürokrasiden atamalar yapılırdı. Bunun amacı hukukun çiğenmesinin önüne geçmekti. Nereye geldiğimize bakın, 17-20 bakan seçim çalışmaları için yollara düştü. Dükkan dükkan gezip oy istiyorsunuz. Yazık gerçekten, üzülüyorum onlara. Talimat gelmiş, yapmak zorunda. Sayın Cumhurbaşkanı, kendi çevresindeki yetenekleri de yoruyor ve çürütüyor. Bakanları zor durumda bırakıyor. İşlerini bıraktılar, kasap dükkanlarını gezerek oy istiyorlar." dedi.

Yorumlar (0)