Murat Kurum, ‘CHP'den alacağız’ diyerek 3 ilçeyi sıraladı

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, 31 Mart 2024 seçimlerinin ardından İstanbul’da CHP yönetimindeki 3 ilçenin AK Parti’ye geçeceğini ifade etti.

SİYASET 22.03.2024, 14:03 22.03.2024, 16:23 Şeyda Gül
Murat Kurum, ‘CHP'den alacağız’ diyerek 3 ilçeyi sıraladı

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kala, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Mynet ve Onedio’nun sorularını yanıtladı. “Seçimlerde sürpriz beklediğiniz ilçeler var mı?” sorusuna yanıt veren Kurum, sürpriz beklediği ilçelerin olduğunu açıkladı. Gerçekten ilçelerde de çok güzel çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Kurum, “Örneğin Kartal’da, Maltepe’de ucu ucuna bir seçim süreci yürüyor. Orada o ilçelerden en az bir tanesini alacağız gibi gözüküyor” dedi

Sarıyer'i, Küçükçekmece'yi, Avcılar'ı alacağız

Büyükçekmece’de çok güzel bir yarış olduğunu dile getiren Kurum, AK Parti’nin bu ilçede önde olduğunu ifade etti. Sarıyer’de keza yine önde gözüktüklerini kaydeden Kurum, Küçükçekmece’yi alacaklarını ümit etiklerini söyledi. “Avcılar yine başa baş gözüküyor yani Avcılar’ı alacağız gözüküyor” diyen Kurum, seçimin ardından çok farklı neticeler olacağını vurguladı. Kurum, “Diğer alamadığımız ilçelerin belki birçoğunda da başa baş bir yarış olacak” ifadelerini kullandı.

Deprem tehlikesi hakkındaki planlarınız neler?

İstanbul’da bakıldığında 39 ilçenin de depremle ilgili riskleri söz konusu olduğunu belirten Kurum, burada sahile yakınlık ve uzaklıkla aslında çok alakalı bir durum olmadığını söyledi. “Tabii ki belki yakın olanda zeminle ilgili sıvılaşma gibi sebeplerden dolayı risk kat sayısı fazla olabilir ama İstanbul’un 39 ilçesinde bizim depremle ilgili en acil en öncelikli dediğimiz yerlerden başlayarak dönüşümü gerçekleştirmemiz lazım” diyen Kurum, bunu bilim insanlarının söylediğini anımsattı. İstanbul’da bir depremle alakalı tedbir alınması gerektiğini, dönüşüm yapılması gerektiğini bilim insanlarının ifade ettiğini hatırlatan Kurum, dolayısıyla kendisinin de büyükşehir belediye başkanı olduğu zaman bu bakış açısı ile hareket etmesi gerektiğini vurguladı.  

Bilimin ışığında tedbir almak zorundayız

Bilimin ışığında bu konuda tedbir almak zorunda olduklarının altını çizen Kurum, 39 ilçe için bir dönüşüm planı ortaya koyduklarını dile getirdi. Depremle alakalı süreci de ikiye ayırdıklarını belirten Kurum, birinin afete hazırlık diğerinin ise deprem dönüşümü olarak iki başlıkta yapacaklarını kaydetti. Afete hazırlık konusunda yarın olacakmış gibi tedbirler alacaklarını belirten Kurum, “Afet toplanma alanları toplanma alanlarında kurulacak çadırlar onların altyapısı, arama kurtarma ekipleri, hasta bakım merkezleri, lojistik merkezler gibi bu tedbirleri almak zorundayız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilk tanıştıkları an

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilk tanıştığınız anı ve yılı hatırlıyor musunuz” sorusuna da yanıt veren Kurum, 2003 depremi olduğunda Bingöl’de çalıştığını ve 2005 yılında TOKİ’ye girdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bingöl’e geldiğini ifade eden Kurum, yaptıkları konutların o zaman açılış törenlerine katıldığını belirtti. Kendisinin o dönemde şantiye şefi olarak çalıştığını kaydeden Kurum, “O zaman tanıştık ama tabi “Hoş geldiniz sayın başbakanım” dedim o zaman başbakandı. Bilgi verdik daha sonra ayrıldı kendisi” dedi.

Bire bir yakın ilişki ile süreci yürüttük

Daha sonra İstanbul’a geldiğini ve TOKİ’de çalışırken şantiyelerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelerek açılışlarda törenlerde bilgi aldığını belirten Kurum, Cumhurbaşkanının kendisini tanıdıkça sevdiğini söyledi. 2009 yılında Emlak Konut genel müdürü olduğunu dile getiren Kurum, genel müdür olduğu zamanda da daha bire bir yakın ilişki ile süreci yürüttüklerini anlattı.

Makamına çıkınca çok şaşırdım

Genel müdür olduğu zaman Ankara’da randevu alıp makamına gittiğini söyleyen Kurum, tabii böyle bir telaşlı gittiğini kaydetti. “Sonuçta başbakanımızın, cumhurbaşkanımızın yanına gidiyorsunuz. Odasına girdim ve beni kapıda karşıladı” diyen Kurum, bir insanın nasıl bu kadar mütevazi olabileceğine o zaman çok şaşırdığını belirtti. Genel işlerle ilgili sohbet ettiklerini ve giderken de Erdoğan’ın kalkıp uğurladığını vurgulayan Kurum, “O beni bayağı bir şaşırtmıştı” dedi.

Yorumlar (0)