Fatih Erbakan'dan asgari ücret açıklaması

Fatih Erbakan, iktidara geldiklerinde asgari ücretten alınan vergiyi kaldıracaklarını dile getirdi.

SİYASET 12.12.2021, 22:56
Fatih Erbakan'dan asgari ücret açıklaması

Yeni Refah Partisi lideri Erbakan, partisinin Burdur Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen Burdur İl Başkanlığı 1'inci Olağan Kongresi'nde, ülkemizi karış karış gezdiğini, yurttaşların dertlerine kulak verdiğini kaydetti.

Emekliye, memura, asgari ücretliye en az yüzde 70 oranında zam yapılması gerektiğini dile getirdiklerini aktaran Erbakan, bu gerçekleştiği zaman bugün asgari ücretin 5 bin TL düzeyine yükseleceğini ifade etti. 

Erbakan, her yıl ithalatın ihracata yaklaşık olarak 60 milyar dolar fark arttığından dolayı dövizin sürekli olarak yükseldiğini, döviz artınca da enflasyonun patladığını ve stokçuluk yapıldığını belirtti.

"11 aylık döneme özlem duyuluyor"

"Bugün ülkemizin dört bir köşesinde Necmettin Erbakan'ın başbakan olarak görev yaptığı döneme çok büyük bir özlem duyuluyor." sözlerini sarf eden Erbakan, şunları kaydetti:

"Emeklisiyle, çiftçisiyle, esnafıyla, memuruyla, solcusuyla, sağcısıyla, laikiyle, dindarıyla, her nereye gidersek gidelim, 'Erbakan hocadan Allah razı olsun, o günleri mumla arıyoruz.' diyorlar. Biz de bunları gördüğümüzde diyoruz ki bu millet Milli Görüş modeli istiyor, Çin modeli istemiyor. Artık o zaman tekrar Milli Görüş, Yeniden Refah vakti, tekrar bereket ve bolluk vakti gelmiştir diyoruz. Şu anki muhalefetin içerisinde 28 Şubat'ta tanklara selam verenler var. Eğer Yeniden Refah'ı seçmezsek, Milli Görüş'ü seçmezsek yağmurdan kaçarken doluya tutuluruz."

"Faizler silinecek"

İktidara geldiklerinde maaşlara yüzde 70 oranında zam yapacaklarını söyleyen Erbakan, "Tüm haksız vergiler uygulamadan kaldırılacak, asgari ücretliden vergi alınmayacak. Yurttaşın, KOBİ'lerin, esnafın, tarım ve hayvancılıkla uğraşanların borçlarının faizlerini devlet üslenecek." diye konuştu. 

Tek adayın olduğu kongrede, Ercan Koğu yeniden göreve getirildi. 

Yorumlar (0)