Erdoğan tarih vererek duyurdu: "Emekli ve çalışanlara yansıtacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Isparta'da düzenlenen mitingde ekonomi gündemine dair konuştu. "Sabit gelirli vatandaşlarımızın refah kaybıyla sınanıyoruz." diyen Erdoğan, yılın ikinci yarısını işaret ederek, "Enflasyon düştükçe emekli ile çalışanlara bunu daha fazla yansıtacağız." ifadelerini kullandı.

SİYASET 20.03.2024, 15:08 20.03.2024, 15:23 Hakan Öksüz
Erdoğan tarih vererek duyurdu: "Emekli ve çalışanlara yansıtacağız"

AK Parti'nin Isparta'da düzenlenen mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçime giderken hayat pahalılığı sorunuyla uğraştıklarını kaydetti. 

Yılın ikinci yarısını işaret etti

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "Sabit gelirli vatandaşlarımızın refah kaybı var, bununla sınanıyoruz ama üstesinden geleceğiz. Yılın ikinci yarısı itibarıyla ekonomi programının olumlu sonuçları görülecek. Ekonomik göstergeler iyi. Enflasyon düştükçe emekli ile çalışanlara bunu daha fazla yansıtacağız." dedi.

"Onların palavralarına sakın kanmayın"

Palavracı siyaset anlayışının eski Türkiye'den miras kaldığını vurgulayan Erdoğan, "Onların palavralarına sakın kanmayın, Türkiye'nin onlarca yılını heba ettiler o yalanlarla. İşçiye, memura ve emekliye maaş ödenememesi tehlikesiyle karşılaştı bu ülke. Üstelik o günlerde çalışanların sayıları, bugüne göre çok azdı." ifadelerini kullandı.

"İHA teknolojisinde çığır açtık"

Türkiye'nin savunma sanayisinin artık dışa bağımlı olmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisinde çığır açtık. Bu alanda dünyada ilk 3'teyiz. Milli savaş uçağımız KAAN var, dünyada 5. nesil uçak üretebilen 4 ülkeden biriyiz." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)