Erdoğan'dan muhalefetteki kavgaya yorum: "Biz bile bu kadarını yapmadık!"

Denizli'deki mitingde halkla buluşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, muhalefetteki kavgayı değerlendirdi. "8-9 ay önce beraber ülke yöneteceklerdi, şimdi kavgaya düştüler." diyen Erdoğan, "Daha önce iltifat yağmuruna tuttuklarına şimdi hakaretler ediyorlar. Bizim onlara yönelik eleştirilerimizin çok daha fazlasını birbirlerine söylüyorlar. " ifadelerini kullandı.

SİYASET 22.02.2024, 16:52 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan muhalefetteki kavgaya yorum: "Biz bile bu kadarını yapmadık!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'deki Özay Gönlüm Bulvarı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. 10 ay sonra yeniden Denizli'ye geldiğini kaydeden Erdoğan, yerel seçimlerde Denizli'den yüzde 50'nin üzerinde oy beklediğini söyledi. 

CHP ile diğer muhalefet partilerinden umudunu kesen vatandaşları bağırlarına basacaklarını kaydeden Erdoğan, muhalefete verdi veriştirdi.

"8-9 ay önce beraber ülke yöneteceklerdi, şimdi kavgaya düştüler"

Son zamanlarda muhalefetin trajikomik bir hale büründüğünün altını çizen Erdoğan, "Horoz dövüşünden daha beter bir kavgaya düştüler. Horoz dövüşünde bile bir adap vardır, muhalefetin kavgasında o da yok. Daha önce iltifat yağmuruna tuttuklarına şimdi hakaretler ediyorlar. 8-9 ay öncesine gidin; beraber ülke yöneteceklerinden bahsediyorlardı. Şimdi birbirinin kuyusunu kazmaya düştüler. Cumhurbaşkanı adayları ile yardımcıları, bizim onlara yönelik eleştirilerimizin çok daha fazlasını birbirlerine söylüyor artık." dedi.

"Doğrusuna yanlışına bakmadan her şeye karşı çıkarsan yalancı çobana dönersin"

Muhalefetin derdinin ülkeye eser kazandırmak olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasette kendi çıkarlarını muhafaza etmekten başka varlık amaçları yok. Bunun için yoldaşlarını hançerlemekten geri durmuyorlar. Onlar için siyasi kariyer basamaklarını tırmanmaktan daha önemlisi yok. Muhalefet, her işe takoz koymak değildir. Bunların muhalefetten anladığı bu. Doğru muhalefet, yanlış işlere karşı çıkarken, doğru işleri desteklemektir. Doğrusuna yanlışına bakmadan her şeye karşı çıkarsan yalancı çobana dönersin." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)