İmamoğlu'ndan Muharrem İnce'ye 1991 yanıtı: "Marifet 2019'u bilmek!"

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin, "CHP'nin tarihini, Kürt meselesini ve 1991'deki genel seçimde nasıl rezil olduğumuzu bilmiyorlar." şeklindeki açıklamasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

SİYASET 26.01.2024, 20:11 Hakan Öksüz
İmamoğlu'ndan Muharrem İnce'ye 1991 yanıtı: "Marifet 2019'u bilmek!"

Yerel seçimde CHP'ye ittifak kapılarını kapatan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin yol haritasından bahsetti. 

İnce: "Gençliğimdeki parti değil CHP, ruhen oraya ait değilim"

CHP ile ittifak kurma ihtimalinin bulunmadığını belirten İnce, "Ayrı dünyaların insanlarıyız. Her gün demlenen (DEM Parti göndermesi) bir partiyle nasıl ittifak kuracağım? Ruhen oraya ait değilim. Değişmek ile başkalaşmak farklı şeyler. Gençliğimdeki parti değil CHP. Yarın şartlar ve yönetim değişirse düşünürüz." dedi.

"1991'deki genel seçimde rezil olduk, İmamoğlu ve Özel bunu hatırlamıyor"

CHP lideri Özgür Özel'in yanı sıra İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da eleştiren İnce, "CHP tarihini de Kürt meselesini de bilmiyorlar. Gençlik kollarında da ilçe yönetiminde de yoklar. 1989'da yerel seçim başarısı elde etmiştik. 1991'deki genel seçimde rezil olduk, bunu hatırlamıyorlar. CHP, o dönem HEP ile iş birliği yapmış ve 1991'de dibe vurmuştu." ifadelerini kullandı.

"1991'i bilmemek suç değil, marifet 2019'u bilmek"

İBB Başkanı İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda gazetecilere konuştu. İnce'nin açıklamalarına yanıt veren İmamoğlu, "Sayın İnce ile birkaç görüşmemiz oldu. Bu söylemlerin tam tersi bir hava vardı. İş neden bu noktaya geldi bilemiyorum. Ne demek istediğini anlamadım. Bana olan sevgisini ve saygısını biliyorum. O cümleleri söylemişse gözden geçireceğim. 1991'i bilmemek suç değil, marifet 2019'u bilmek. 2019'dan sonrası da var. Umarım Sayın İnce, ittifak kararını yeniden değerlendirir." dedi.

Yorumlar (0)