Akşener'den CHP ile İmamoğlu'na ağır sözler! "Sansürcü belediye!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında CHP'ye verdi veriştirdi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de asılması planlanan seçim bilboardlarının muhalefetin gazabına uğradığını açıklayan Akşener, "Bu kez bizden rahatsız olan ana muhalefet partisiymiş." dedi. İsim vermeden İBB Başkanı İmamoğlu'nu eleştiren Akşener, "Şirkete telefon açarak bilboardları iptal eden cabbar arkadaşları, söz konusu icraat olunca meydanlara çıkamayışlarıyla tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

SİYASET 31.01.2024, 11:22 Hakan Öksüz
Akşener'den CHP ile İmamoğlu'na ağır sözler! "Sansürcü belediye!"

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Siyasetteki herkes, bizden rahatsız görünüyor." diyerek tepkisini dile getirdi. İYİ Parti'nin kurulduğu günden bu yana AK Parti'nin rahatsız olduğunu hatırlatan Akşener, "Bir zamanlar HDP olan DEM Partililerin bizden rahatsız olduğunun da farkındaydık. Meğer ana muhalefet partisi de bizden rahatsızmış." dedi.

"Aynı anda hepsi bizden rahatsızsa..."

Mayıs ayındaki seçimlerde ittifak kurdukları CHP'nin, İYİ Parti'den rahatsızlık duymaya başladığını söyleyen Akşener, "Son dönemlerde bu rahatsızlık açıkça görülmeye başlandı. Aynı anda birbirinden bu kadar farklı görüşe sahip siyasileri rahatsız ettiysek demek ki milletimiz için doğru şeyleri yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bu kez bize engel çıkaran iktidar değil, ana muhalefet!"

Karşılaştıkları engellere boyun eğmediklerini belirten İYİ Parti lideri, "Birilerinin tekerine çomak soktukça rahatsız oluyorlar. Şimdi de yeni bir engel var önümüzde. Bilbordsuz şekilde seçim kampanyası yapmamızı istiyorlar. Bu kez engel çıkaran iktidar değil, ana muhalefet, Bu kez sansüre kalkışan Saraçhane!" diyerek tepki gösterdi.

"Saray sansürüne de belediye sansürüne de mecbur değilsin" sloganı ipleri kopardı

CHP'ye yönelik eleştirisinin ve sansür olayının ayrıntılarına giren Meral Akşener, "Yerel seçim kampanyamızın ilk ayağı olarak bilboard görselleri hazırladık. İlk sloganımız, 'Tek adam baskısına da eş başkan kavgasına da mecbur değilsin.' İkinci sloganımız; 'Cumhuriyete savaş açana da teröre alan açana da mecbur değilsin.' Üçüncü ve dördüncü sloganların ardından beşincisini de ben eklettim oraya. Bu slogan ise, 'Saray sansürüne de belediye sansürüne de mecbur değilsin.' idi." ifadeleriyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na taş attı.

"Görseller baskıya gitti ancak ne oldu dersiniz?"

Kampanya hazırlıklarını tamamladıktan sonra bir şirketle anlaştıklarını ve üç büyükşehirde bilboard kiraladıklarını kaydeden İYİ Parti lideri, "Standart uygulamaya göre belediyelerden izin alındıktan sonra pazartesi sokaklarda olacaktı sloganlar. Görseller baskıya gitti ancak ne oldu dersiniz? Sloganların fotoğrafları birileri tarafından birilerine gönderilmiş. İstanbul'dan şirkete bir telefon gelmiş. 'Bunları asmayacaksınız.' demişler. Şirket de tedirgin olmuş doğal olarak. Bu korkutma taktiği bir yerlerden tanıdık gelecektir size. Referandum sürecinde partimizle yaptığı anlaşması geri çeken oteli anımsayın. Genel merkez için bina arıyorduk. Ne kadar da nostaljik!" ifadelerini kullandı.

"Onları, söz konusu icraat olunca meydanlara çıkamayışlarıyla tanıyoruz"

Normalde böyle bir duruma onay vermemesi durumunda belediyenin, kaşeli ve imzalı şekilde şirkete bunu bildirmesi lazım ancak resmi prosedür uygulanmadı. Lafa gelince şeffaflık abidesi kesilmeyi bilirler. Belediyeden bize resmi bir onay yazısı da ret yazısı da gelmedi. Şirkete telefon açan cabbar arkadaşları, söz konusu icraat olunca meydanlara çıkamayışlarıyla tanıyoruz. Ceberrut bir iktidarın kötü taklidine boyun eğecek değiliz. Sarayın gücü de belediyenin gücü de vız gelir tırıs gider." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)