İstanbul aşığı yazar Mario Levi'den acı haber

İstanbul aşığı yazar Mario Levi'den acı haber geldi. Kaleme aldığı öykü, roman ve inceleme yazılarıyla Türk edebiyatına damga vuran yazar, 66 yaşında aramızdan ayrıldı. İşte Mario Levi'nin hayatı ve kitapları...

KÜLTÜR-SANAT 31.01.2024, 11:58 31.01.2024, 18:22 Hakan Öksüz
İstanbul aşığı yazar Mario Levi'den acı haber

Edebiyat dünyası, usta yazar Mario Levi'den gelen acı haberle sarsıldı. Buart Sanat Atölyesi, Mario Levi'nin 66 yaşında hayata gözlerini yumduğunu duyurdu.

Mario Levi kimdir? 

Vefat haberi sonrası Mario Levi kimdir? sorusu merak edildi. 1957'de İstanbul'da hayata gözlerini açan Mario Levi, Saint Michel Fransız Lisesi ile İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi mezunudur. 

1975 yılında ilk öyküsünü yazan Levi; Hokka, Cumhuriyet, Milliyet Sanat, Şalom, Argos, Stüdyo İmge, Oksijen ve Cumhuriyet Gazetesi gibi yayın kuruluşlarına yazılar kaleme aldı. Usta yazar, iyisiyle ve kötüsüyle İstanbul'un kendisi için her zaman bir ilham kaynağı olduğunu söylemişti.

Mario Levi'nin kitapları

Yazar Mario Levi; "En Güzel Aşk Hikayemiz", "İstanbul Bir Masaldı", "Size Pandispanya Yaptım", "Lunapark Kapandı", "Bir Şehre Gidememek," Madam Floridis Dönmeyebilir", "Karanlık Çökerken" ve "Yanlış Tercihler Mahallesi" gibi kitaplarıyla tanınıyor. Usta yazar, "Jacques Brel: Bir Yalnız Adam" adlı ilk kitabını 1986'da piyasaya sürdü. 

Yorumlar (0)