Süper Lig kulüpleri hız kesmiyor: Bomba transferler arka arkaya geldi!

Türkiye'de transfer dönemi nefes kesici bir sürece girmiş durumda. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, kadrolarını güçlendirmek için transfer görüşmelerine hız verdi. 9 Şubat tarihine kadar devam edecek olan transfer döneminde, kulüpler, kritik hamleler yaparak takımlarını güçlendirmeye çalışıyor. İşte en güncel transfer haberleri…

SPOR 31.01.2024, 12:04 31.01.2024, 12:12 Buse Önder
Süper Lig kulüpleri hız kesmiyor: Bomba transferler arka arkaya geldi!

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'da transfer girişimleri öne çıkan haberlerle doldu.  Kulüpler, güçlü kadrolarını oluşturmak için yoğun çaba sarf ederken, futbolseverler heyecanla gelişmeleri bekliyor. Transferin kapanmasına kısa bir süre kala Türk futbolseverleri, hangi oyuncuların hangi kulüplere transfer olacağını merakla takip ediyor.

2 Şubat son teslim günü olacak

Avrupa'nın 5 büyük liginde transfer penceresinin kapanacağı gün olan 2 Şubat Cuma gününe kadar olan süreçte, Türkiye'de transfer çalışmaları devam edecek. Temsilcilerimiz, UEFA'ya son listelerini bildirmek üzere 2 Şubat'a kadar zamanları bulunurken, 3 değişiklik hakkını da kullanabilecekler.

Beşiktaş'ta Ante Rebic ile ilgili sürpriz gelişme

Beşiktaş'a sezon başında transfer olan Ante Rebic için beklenmedik bir ayrılık haberi gündeme geldi. Siyah-beyazlı yönetim, yıllık garanti ücreti 2.5 milyon euro olan Rebic'in 2025'te sona erecek sözleşmesini feshetmeyi planlıyor. Milan'dan bedelsiz olarak transfer edilen 30 yaşındaki deneyimli futbolcu ise şu anda ayrılığa sıcak bakmıyor. Beklentilerini karşılamayan Rebic'in düzenli oynayamamaktan şikayetçi olduğu belirtiliyor.

Bu sezon Beşiktaş formasıyla 20 resmi maça çıkan Ante Rebic, bu karşılaşmalarda 1 gol atıp, 5 asistle skor katkısı sağladı.

Beşiktaş, William Carvalho transferinde sona yaklaşıyor

Portekiz basınından Zerozero'nun haberine göre, Beşiktaş ve William Carvalho arasında anlaşma sağlandı. 31 yaşındaki oyuncu, Real Betis ile olan sözleşmesinin bitimine 2.5 yıl kala Beşiktaş'ın teklifini kabul etti ve Siyah-Beyazlılar ile 3.5 yıllık bir sözleşme konusunda uzlaşıldı. William Carvalho, 5.5 sezon boyunca forma giydiği Real Betis'ten ayrılmaya hazırlanıyor.

Portekizli oyuncu, daha önce milli takımda birlikte çalıştığı Fernando Santos ile Beşiktaş'ta yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor. Zerozero, Real Betis ile Beşiktaş arasında henüz resmi bir anlaşma olmamakla birlikte, görüşmelerin olumlu bir sonuca varacağına inanıldığını bildiriyor. Oyuncunun Beşiktaş'a gitmek isteği, Real Betis'in de anlaşmaya sıcak baktığı belirtiliyor.

Galatasaray'da transfer hareketliliği: Clauss ve Tagliafico

Galatasaray'da da transfer çalışmaları hız kazanırken, yeni oyuncu arayışları sürüyor. Sarı-Kırmızılı kulüp, Marsilya'nın sağ beki Jonathan Clauss ile temas kurdu. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu için Marsilya'ya teklif yapıldı, ancak henüz somut bir gelişme yaşanmadı. Galatasaray'ın ana planı, Clauss'u satın alma opsiyonuyla kiralama yöntemini benimsemek olduğu vurgulanırken, Marsilya'nın bu transferi kolaylıkla kabul etmeyeceği düşünülüyor.

Sol bek pozisyonunda arayışını sürdüren Galatasaray, Lyon'un Arjantinli oyuncusu Nicolas Tagliafico ile görüşmelerde bulundu. İlk teklifin reddedildiği ancak taraflar arasındaki uzlaşmanın yakın olduğu belirtilirken, bonservis pazarlıkları ise devam ediyor.

Rıdvan Yılmaz çıkartması

Ayrıca, Galatasaray Yönetimi’nin, Rangers ile olan bonservis sorununu çözmeye çalışarak genç yetenek Rıdvan Yılmaz'ı kadroya katma çabasında olduğu düşünülüyor. Kulüp böylece, sol bek rotasyonunu güçlendirmeyi ve yabancı oyuncu transferi yapmayı hedefliyor.

Fenerbahçe forvet arayışında: Serdar Dursun sürprizi

Fenerbahçe, hücum hattını güçlendirmek amacıyla yerli bir forvet oyuncusu arayışında olduğu duyuruldu. Yönetim ve sportif direktör Mario Branco, günlük görüşmelerle potansiyel adayları değerlendiriyor. Sarı-Lacivertliler'in gündemindeki isimlerden biri de sezon başında Karagümrük'e transfer olan Serdar Dursun.

32 yaşındaki tecrübeli forvet, yapılan görüşmelerde Fenerbahçe'ye dönmeye hazır olduğunu iletti. Şu an Serdar Dursun, Fenerbahçe'den gelecek bir çağrıyı bekliyor. Karagümrük formasıyla 23 maça çıkan deneyimli oyuncu, 6 gol kaydetti. Teknik direktör İsmail Kartal, Umut Nayir'in ayrılmasının ardından Serdar'ın dönüşüne olumlu yaklaşıyor.

Galatasaray, Roma'dan Zeki Çelik ile ilgileniyor

Galatasaray, sağ bek pozisyonunda Sacha Boey'in ayrılığının ardından kadrosunu güçlendirmek için çalışmalarına hız verdi. UEFA'ya 2 Şubat Cuma gününe kadar oyuncu listesini sunacak olan yönetim, bu kapsamda Roma forması giyen milli futbolcu Zeki Çelik için kiralama teklifinde bulundu.

Zeki Çelik, bu sezon Roma'da tüm kulvarlarda 15 maça çıktı. 26 yaşındaki oyuncunun İtalyan ekibiyle olan sözleşmesi 30 Haziran 2026 tarihine kadar devam ediyor. Güncel piyasa değeri 6 milyon Euro olan Zeki Çelik’in, Galatasaray'ın sağ bek pozisyonunda kaliteli bir takviye olabileceği düşünülüyor.

Beşiktaş, Malang Sarr için transfer pususunda

Ara transfer döneminde Jonas Svensson'u kadrosuna katan Beşiktaş, stoper arayışlarını sürdürüyor. Kulübüyle 1.5 yıllık sözleşmesi bulunan Fransız futbolcu Malang Sarr, Avrupa'dan beklediği teklifi alamadığı için Beşiktaş'ın radarında bulunuyor. Transfer dönemi bu akşam sona erecek olup, Sarr'ın başka bir kulüple anlaşmaması durumunda Beşiktaş, oyuncu ve kulübüyle pazarlıklara başlayacak.

Avrupa'da Joe Worral ve Gabriel Paulista gibi alternatifleri de değerlendiren Beşiktaş, Nottingham Forest'un kaptanı Worral için 5 milyon Euro bonservis talebiyle karşılaşınca geri adım attı. Gabriel Paulista için ise Atletico Madrid'in devreye girmesiyle bir sonuç alınamadı.

Fenerbahçe, Adrian Benedyczak ile anlaşma peşinde

Fenerbahçe'de ara transfer çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar 3 önemli transferi gerçekleştiren sarı-lacivertliler, yeni takviyelerle güçlenmeye devam edecek. Fred'in sakatlığı ve Crespo'nun olası ayrılığı sonrasında özellikle orta saha için transfer arayışlarına yönelen Fenerbahçe, bu kapsamda Polonyalı futbolcu Adrian Benedyczak'ı kadrosuna katmayı planlıyor.

Sarı-lacivertli yönetim, teknik direktör İsmail Kartal'ın raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını hızlandırdı. Sebastian Szymanski transferinin ardından gözlerini bir başka Polonyalı oyuncuya çeviren Fenerbahçe, Parma'da forma giyen 23 yaşındaki Adrian Benedyczak'ı gündemine aldı. Kulüp scout ekibinin genç oyuncuyu takibe aldığı belirtilirken, henüz resmi bir teklif yapılmadı.

Fenerbahçe'nin yetenekli oyuncusu Lincoln Henrique'ye sürpriz teklif

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Lincoln Henrique, sezonun ilk yarısında sakatlık nedeniyle kadroya alınmamıştı. Ancak sambacı, kupadaki Adana maçında uzun bir aradan sonra sahalara dönerek gösterdiği performansla dikkat çekti. Bu maçta 1 gol atıp, 1 asistle oynayan Lincoln, birçok Süper Lig ekibinin ilgisini çekti.

Özellikle Ankaragücü gibi birçok takımın talip olduğu 25 yaşındaki oyuncu için son olarak ülkesinden Vasco de Gama'nın devreye girdiği öğrenildi. Siyah-Beyazlılar, Lincoln'ün durumu hakkında detaylı bir araştırma yapmaya başladı.

Trabzonspor yeni golcüsünü İspanya'da buldu

Trabzonspor, son haftalardaki performans ve eleştirilerin ardından kadrosunu güçlendirmek adına transfer atağını sürdürüyor. Abdullah Avcı'nın yönetimindeki takım, Bakasetas'ın Panathinaikos'a, Abdülkadir Ömür'ün Hull City'e satılmasının ardından hücum opsiyonunu artırmak için adımlar atıyor.

Bu kapsamda, 26 yaşındaki İspanyol golcü Rafa Mir, Trabzonspor'un transfer radarına girdi. Sevilla ile 2027 yılına kadar sözleşmesi bulunan Mir'in, satın alma opsiyonuyla kiralık olarak transfer edilmesi için görüşmeler başlatıldı. Transferdeki olumlu gelişmeler, Abdullah Avcı'nın onay vermesiyle hız kazandı.

Yabancı kulüpler de ilgileniyor

Ancak Rafa Mir'ı transfer etmek isteyen diğer kulüpler arasında Wolfsburg ve Torino'nun bulunduğu belirtiliyor. İspanyol oyuncunun geleceği konusunda karar aşamasında olduğu ifade ediliyor. Trabzonspor yönetimi, Sevilla kulübüyle temasları sürdürerek bu transferi gerçekleştirmek için yoğun çaba sarf ediyor.

Yorumlar (0)