CHP'den erken seçim ve aday yorumu: Kararımız belli!

Bir televizyon programına katılan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili yorumda bulundu. Parti olarak Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istediklerini belirten Torun, son kararı altılı masanın vereceğini söyledi. Torun, erken seçimle ilgili de konuştu.

SİYASET 14.08.2022, 16:12 Hakan Öksüz
CHP'den erken seçim ve aday yorumu: Kararımız belli!

2023 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanan siyasi partiler, adaylarını açıklamaya başladı. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak. Erdoğan dışında adaylığını koyan isimlerden bazıları; Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile Genç Parti'nin kurucu başkanı Cem Uzan oldu. Millet İttifakı'nın adayı ise henüz açıklanmadı. 

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti'nin liderlerinden oluşan altılı masa, aday hakkında henüz karar almadı. İttifakın diğer üyelerine göre aday net değil, CHP ise farklı düşünüyor. Partili milletvekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday olarak görmek istiyor.

"Erken seçim rafa kalktı"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, katıldığı bir televizyon programında aday konusuyla ilgili görüşlerini aktardı. Erken seçime gidilmesi için gereken takvimin aşıldığını kaydeden Torun, bununla ilgili konuları parti olarak gündemlerinden çıkarttıklarını belirtti. 

"Kararı altılı masa verecek"

Erken seçimin bu yılın kasım ayında olacağını düşündükleri bir dönemin olduğunu belirten Seyit Torun, "Artık bunun için çok geç. Yasal süre aşıldı. En erken nisan ya da mayıs ayları olarak gözüküyor." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını tercih edeceklerini aktaran Seyit Torun, "Altılı masa son kararı verecek." dedi.

Yorumlar (0)