Karamollaoğlu: Bunlar bilindik AK Parti taktiğidir

Temel Karamollaoğlu, "Üreticilerin fiyatlara yansıtmadığı maliyetler de var. Bu maliyetler ilerleyen dönemde etiketlere yansıyacaktır. İktidar hala enflasyonun düşeceğini söylüyor. Şu ana dek hiçbir öngörüsü tutmayan bu iktidarın son günlerde seçimlerden birkaç ay öncesini işaret etmesi de bilindik AK Parti taktiğidir." dedi.

SİYASET 11.08.2022, 19:53
Karamollaoğlu: Bunlar bilindik AK Parti taktiğidir

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, parti genel merkezinde gerçekleştirdiği haftalık değerlendirme toplantısında, İsrail'in Filistin'i hedef alan saldırılarını kınadı.

"İsrail'le normalleşme sırasına giren İslam ülkeleri liderleri..."

"İsrail ile normalleşebilmek için adeta sıraya giren İslam ülkelerinin liderleri Filistin'e yapılanları görmemek için uyuyormuş numarası yapmaya daha ne kadar devam edecekler?" diye soran Saadet Partisi lideri, Filistin meselesinin insanlığın bir mihenk taşı olduğunu dile getirdi.

Karamollaoğlu, "Filistin davası her Müslüman için sınav kağıdıdır. Saadet Partisi olarak bugün yine en yüksek sesimizle haykırıyoruz, İsrail'in bu alçak saldırılarını, insanlık dışı katliamlarını ve anormalliklerini şiddetle lanetliyoruz, kınıyoruz. Her daim Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve sonuna kadar da yanlarında kalmayı sürdüreceğiz." diye konuştu.

"Gıda arz güvenliği ile karşı karşıyayız" 

Toplantıda, hükümetin tarım ve ekonomi politikalarını eleştiren Karamollaoğlu, ehliyet ve liyakatin, istişarenin, kuvvetli kurumların, üretime dönük olan ekonominin, yaygın ve dengeli büyümenin olduğu bir ülkede hiçbir global krizin bu kadar büyük bir hasara sebep olmadığını belirtti.

İktidarın çok yanlış tarım politikaları neticesinde ekilen tarım alanlarındaki düşüşün çok sayıda temel gıda ürününde ülkemizin dışa bağımlılığını artırdığını söyleyen Karamollaoğlu, "Bugün ülkemiz, yanlış tarım politikaları neticesinde gıda arz güvenliği ile karşı karşıyadır." dedi.

Mayıs 2021 ila Mayıs 2022 arasındaki bir senelik sürede çiftçinin girdi maliyetlerindeki artışa işaret eden Karamollaoğlu, akaryakıttaki zammın yüzde 225, gübredeki zammın ise yüzde 236 olduğunu ifade etti.



"Hayal sat, oy al..."

Girdi maliyetlerindeki artışa karşın çiftçiye hak ettiği desteğin bir türlü verilmediğini belirten Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"KKM (Kur Korumalı Mevduat) sebebiyle bütçe kaynakları sermaye sahiplerine akıtılırken ve bu alandaki vergi teşvikleri devamlı olarak uzatılırken, çiftçi ne yazık ki üvey evlat muamelesi görüyor. Tarım Kanunu, 'tarıma yapılacak olan destek milli gelirin yüzde 1'inden az olmamalıdır' hükmünü içeriyor. 2006-21 senelerinde eksik ödenen tarımsal destek tutarı 231 milyar TL'dir. Çiftçiyi adeta üvey evlat olarak gören bu anlayış çiftçinin hakkı olanı vermiyor.

Üreticilerin fiyatlara yansıtmadığı maliyetler de var. Bu maliyetler ilerleyen dönemde etiketlere yansıyacaktır. İktidar hala enflasyonun düşeceğini söylüyor. Şu ana dek hiçbir öngörüsü tutmayan bu iktidarın son günlerde seçimlerden birkaç ay öncesini işaret etmesi de bilindik AK Parti taktiğidir. Hayal sat, oy al... Bu sefer başarılı olamayacaklarını kendileri de anladılar. Bu iktidarın kepenk kapatma vakti çoktan gelmiştir."

Yorumlar (0)