Ali Babacan'dan "baskın seçim" açıklaması: Tarih verdi!

"Baskın seçim" olasılığının, "zayıf" da olsa bulunduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, zayıf bir olasılık bile olsa kasım ayında seçime gidilebileceğini aktardı. Babacan, "Böyle bir olasılık var ama zayıf. Biz bütün teşkilatlarımıza ilettik, 'Böyle bir şey olabilir, hazır olun' dedik fakat daha kuvvetli ihtimal seçimin gününde yapılması" açıklamasını yaptı.

SİYASET 12.08.2022, 15:31
Ali Babacan'dan "baskın seçim" açıklaması: Tarih verdi!

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2022 yılının yıl eylül ayında iktidar tarafından erken seçim kararı alınıp kasım ayında seçime gidebileceğini öne sürdü.

Birtakım etkinlik kapsamında Denizli'ye giden DEVA Partisi lideri Ali Babacan, dün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya geldi.

“Altılı masaya katkı veriyoruz”

DEVA Partisi'nin, "altılı masaya katkı verdiğini” belirten Babacan, "Allah kısmet ederse seçimlerin ardından nitelikli çoğunluğu mecliste ele alarak anayasa değişiklikleriyle güçlenmiş parlamenter sisteme Türkiye’yi geçirmek için çaba göstereceğiz, katkı sunacağız" şeklinde konuştu.

“Seçmenin üçte biri DEVA’dan habersiz galiba!”

Yapılan seçim anketlerinin gerçeği yansıtmadığını öne süren Babacan, şunları söyledi: 

"Biz kendimiz de haziran ayından itibaren ilk defa şöyle bir sahada kendimize baktırıyoruz. Bu sebeple bizi anlayan, anlamaya çalışan ve bizi dinleyen çok geniş bir kitle var. Bize olumlu olarak bakan daha geniş bir kitle var fakat henüz daha partimizin ismini bile duymayan da bir kitle var. Yani şu anda yaklaşık olarak seçmenin galiba üçte biri henüz DEVA Partisi'nin varlığından habersiz."

“Baskın seçim olasılığı zayıf ama var”

Bir gazetecinin erken seçim ile ilgili sorusuna yanıt veren Babacan, "baskın seçim" olasılığının, "zayıf" da olsa bulunduğunu söyledi.

Bu yıl hükümetin, eylül ayında seçim kararı alıp kasımda seçime gidebileceğini iddia eden Babacan, "Bu sebeple böyle bir ihtimal var fakat ihtimal zayıf. Biz tüm teşkilatlarımıza ilettik, 'Böyle bir şey olabilir, hazır olun' dedik fakat daha kuvvetli olasılık seçimin zamanında yapılması" açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)