Yunan adalarında vizesiz seyahat uygulaması başladı

Yunan adalarında kapıda vize uygulaması Türk vatandaşları için başladı. Türk turistler, 10 Yunan adası limanlarında 60 euro karşılığında alacakları vize ile bu adalarda bir haftaya kadar konaklayabilecek.

SEYAHAT 02.04.2024, 13:21 Buse Önder
Yunan adalarında vizesiz seyahat uygulaması başladı

Türk vatandaşları için Yunanistan'a seyahatlerinde kolaylık sağlayacak yeni bir uygulama başladı. 1 Nisan Pazartesi günü itibarıyla, 10 Yunan adasına kapıda vize ile giriş imkanı sunulmaya başlandı. AP'nin haberine göre Yunanistan'ın Rodos adasındaki yetkililer, adanın limanında Türk turistler için yeni bir tatil vizesi terminali açtı.

Bu yeni uygulama sayesinde Türk turistler, Schengen vizesi başvurusunda bulunmadan, kapıda vize alarak bir haftaya kadar 10 Yunan adasını ziyaret edebilecekler.

Tüm yıl boyunca geçerli olacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2023 yılı Aralık ayında Atina'da Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'i ziyareti sonucunda yapılan görüşmelerde, Türk turistlerin Yunan adalarına girişi için kapıda vize uygulaması üzerinde anlaşmaya varılmıştı.

Miçotakis, gelecek ay Türkiye'yi ziyaret edecek olmasıyla ilgili olarak, "Ekspres vize sadece yaz aylarında değil, tüm yıl boyunca verilebiliyor. Bu tedbir, turizmi canlandırmak için yürürlüğe konuldu. Bu uygulama yerel ekonomilere yardımcı olacak" şeklinde yazılı bir açıklama yaptı.

Vize ücreti 60 Euro olarak belirlendi

Vize alımı için Yunan yetkililer, 10 Yunan adasının limanlarında sunulan yeni vizenin 60 euroya mal olacağını belirtti. Geçerli bir pasaporta sahip olmak vize başvurusunun şartı olacak ve başvuranların parmak izleri de alınacak. Bu vize ile ziyaretçilere diğer AB üye ülkelerine seyahat etme izni verilmeyecek ve vize alan Türk vatandaşları adalarda bir haftaya kadar kalabilecek.

Rodos Limanı Fonu başkanı Vassilis Vayiannakis, AP'ye yaptığı açıklamada, yeni sistemin Türk turistlerin hafta sonlarına doğru adalara gelmeye başlayacağını belirtti.

Hangi adalarda geçerli olacak?

Tatil vizesi programındaki adaların tamamı Türkiye'nin kıyı şeridi yakınında yer alıyor. Türk turistler, Midilli, Limni, Sakız Adası, Samos, Leros, Kalimnos, Kos, Simi ve Meis adalarının limanlarında bu vizeleri alabilecek.

Daha küçük adaların programa Haziran ayında dahil olması planlanıyor.

Yorumlar (0)