Yıldız Dağı'nda sezon açıldı

Sivas Valisi Şimşek, kayak sezonunu açan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

SEYAHAT 04.02.2024, 01:32 05.02.2024, 09:43
Yıldız Dağı'nda sezon açıldı

Yıldız Dağı'nın kentin yükselen değeri olduğunu kaydeden Yılmaz Şimşek, "Kayak sezonumuz başladı. An itibarıyla tesisimiz tamamen dolu. Tam kapasiteyle sezonu açmış vaziyetteyiz. Allah'ın izniyle belasız, kazasız bir sezon geçiririz." diye konuştu.



"Kayak sezonu geç başlıyor"

Vali Şimşek, kayak sezonunun son senelerde geç başladığını vurgulayarak, "Burası kent merkezine 58 kilometre mesafede, son sekiz senedir hizmet veriyor. Merkezimiz gitgide yerini kuvvetlendirmekte. Bugüne değin 10 ülkeden, 45 kentimizden ziyaretçi ağırladık." ifadelerine yer verdi. 



"Kentin marka değerini yükseltti"

Merkezin kentin marka değerini yükselttiğinin altını çizen Vali Şimşek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu tesisten mümkün olduğunca Sivaslıların yararlanması gerekiyor. Bizim de burada uygulamaya geçireceğimiz projeler var. Biz istiyoruz ki daha çok sporcumuz, gencimiz kayak sporlarıyla tanışsın. Öncelikle buraya gelen turistler, Selçuklu'ya başkentlik yapmış olan Sivas'ın kültürel zenginliklerini de gezme olanağı bulsun. En öne çıkan avantajımız ise geçen sene hizmete sunulan yüksek hızlı tren, bunun sayesinde artık başkent Ankara'dan ve o güzergahtaki kentlerde çok daha hızlı bir biçimde Sivas'a ulaşım olanağı sağlanmış vaziyette."

Programın akabinde Şimşek, gazetecilerle beraber kayak merkezini gezdi. 

Diğer taraftan, yurttaşlar da tesiste bir hayli eğlendiklerini ve güzel zaman geçirdiklerini ifade etti. 

Yorumlar (0)