Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, bazı illerde kar yağışı ve karla karışık yağmur beklendiği kaydedildi. Kuzeybatı kesimlerinde ise hava sıcaklığının artacağı öngörülüyor.

YAŞAM 04.02.2024, 09:32 Şeyda Gül
Meteoroloji'den sağanak ve kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Şubat Pazar gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağışların ise Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya ve Kars dışında), Güneydoğu Anadolu ile Çankırı, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde görüleceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde görülmesi beklenen yağışların, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi öngörülüyor.

Çığ tehlikesi bulunuyor

İç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı beklendiği kaydedilen raporda, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi.

Hava sıcaklığı

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin edilen hava sıcaklıklarının diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgar

Rüzgarı ise genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)