Gaziantep'te helikopter düştü! 2 polis şehit oldu

Hatay Havalimanı'ndan havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM 708 kuyruk numaralı helikopter, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradı. Kazada 2 pilot şehit oldu.

GÜNDEM 04.02.2024, 09:35 Buse Önder
Gaziantep'te helikopter düştü! 2 polis şehit oldu

Gaziantep'te Emniyet Müdürlüğü'ne ait polis helikopteri, Hatay Havalimanı'ndan havalanarak Gaziantep Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktıktan sonra Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza kırıma uğradı. Helikopterde bulunan 2 polis şehit olurken, bir teknisyen ise yaralandı.

Kaza sonrasında bölgeye çok sayıda polis, jandarma, AFAD, UMKE ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda şehit pilotların ve yaralı teknisyenin enkazdan çıkarıldığı belirlendi. Teknisyenin Gaziantep Şehir Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındığı açıklandı. Şehit pilotların cenazeleri de aynı hastaneye götürüldü.

Kazayı Bakan Yerlikaya duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazayı sosyal medya üzerinden duyurarak, "Milletimizin başı sağ olsun" mesajını paylaştı.

Bakan Yerlikaya, EM 708 kuyruk numaralı helikopterin kaza kırıma uğradığını ve 2 pilotun şehit olduğunu, bir teknisyenin ise yaralandığını açıkladı. Bakanın açıklamasında, "Kahraman pilotlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, Aziz Milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin makamı âli olsun. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum" ifadeleri yer aldı.

Emniyet Müdürlüğü isimleri yayınladı

Emniyet Genel Müdürlüğü de olayla ilgili bir taziye mesajı yayınlayarak, şehit olan pilotların isimlerini açıkladı ve Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk'e Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Genel Müdür Erol Ayyıldız, açıklamasında, "Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabırlar dilerim" ifadelerini kullandı.

Kaza bölgesi jandarma tarafından güvenlik çemberine alınırken, olayla ilgili uzman ekiplerin çalışmaları sürdüğü bildirildi.

Başsağlığı mesajları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gaziantep'te meydana gelen helikopter kazası sonucu 2 pilotun şehit olduğunu, bir teknisyenin ise yaralandığını açıkladı. Bakan Koca, "Gaziantep Havalimanına gitmek üzere Hatay Havalimanından havalanan Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait bir helikopter, Gaziantep'in Nurdağı ilçesi Kartal Köyü mevkiinde kaza geçirdi. Şehit pilotlarımıza yüce Allah’tan rahmet, milletimize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun. Tedavi altına alınan yaralı polisimize acil şifalar temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazada hayatını kaybeden pilotlara Allah'tan rahmet, yaralı teknisyene acil şifalar dileyerek, şehit pilotların aileleri, emniyet teşkilatı ve milletimizin başsağlığı içinde olduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kaza sonucu şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Emniyet Teşkilatı'na başsağlığı diledi. Ayrıca, yaralı polisin en kısa zamanda şifa bulmasını temenni etti ve milletin başı sağ olsun ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep'e gitmek üzere havalanan helikopterin kaza kırıma uğraması nedeniyle şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, yaralı polise acil şifalar dileyerek, milletin başsağlığı içinde olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, helikopter kazasında şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Emniyet Teşkilatı'na başsağlığı diledi. Yaralı polisin en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını temenni etti ve milletin başı sağ olsun mesajını iletti.

İstanbul Valisi Davut Gül, Gaziantep'te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, yaralı teknisyene acil şifalar dileyerek, milletin başsağlığı içinde olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziantep'te yaşanan helikopter kazasında şehit olan pilotlara Allah'tan rahmet, yaralanan teknisyene acil şifalar dileyerek, milletin başsağlığı içinde olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)