Tabiat harikası Akdağ kış güzelliği ile hayran bırakıyor

Afyonkarahisar ile Denizli sınırlarında yer alan, yaban hayatı ve doğal güzelliği ile ilgi gören Akdağ Tabiat Parkı, etkili kar yağışının ardından güzelliği ile dikkat çekti.

SEYAHAT 23.01.2022, 23:57 24.01.2022, 15:04
Tabiat harikası Akdağ kış güzelliği ile hayran bırakıyor

En yüksek noktası 2.446 metre olan Akdağ, Afyonkarahisar'a bağlı Sandıklı ilçesi sınırlarında bulunan Koca Yaylası, Denizli'ye bağlı Çivril ilçesindeki Sığırkuyruğu Yaylası, kızılçam, meşe ve karaçam ormanlarıyla adeta bir doğa harikası.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha evvel tabiat parkı olarak ilan edilen Akdağ'a, baraj göleti, misafirlerin konaklaması için inşa edilen ahşap bungalov evler, çocuk oyun alanları ve mesire yerleri düzenlemesi gerçekleştirildi.

Yaban hayvanları da bölgeye güzellik katıyor

Endemik 124 farklı bitkiyi sınırları içinde barındıran Akdağ'daki Tokalı Kanyonu'nda kızıl geyikler ve yaban atları da turistleri bölgeye çekiyor. 

Kar yağışının ardından beyaz gelinliğini giyen Akdağ, donan baraj göleti ve harika manzarasıyla fotoğraf tutkunlarına ve doğaseverlere güzellik sunuyor. Karlar altında kalan Akdağ, temiz havası ve görkemli doğasıyla kampçıları da konuk ediyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 5'inci Bölge Müdürlüğü personelleri ve doğa tutkunları tarafından, yoğun kar yağışının ardından yaban hayvanları için belli aralıklarla yemleme faaliyetleri yürütülüyor.

Donmuş göletin çevresine bırakılan yemlerle beslenen yaban hayvanları da bölgeye eşsiz bir güzellik katıyor.





Yorumlar (0)