Sıcak hava balonları Salda Gölü'nde havalanacak

Dünya çapında ünlü olan Salda Gölü, yeni sezona sıcak hava balonlarıyla girmeye hazırlanıyor. Kültür ve Turizm Burdur İl Müdürlüğünce gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından bu yaz aylarında Salda Gölü manzarası sıcak hava balonlarıyla seyredilebilecek. Öte yandan, Burdur'da gerçekleştirilen sıcak hava balonu tanıtımına yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

SEYAHAT 06.02.2024, 01:33
Sıcak hava balonları Salda Gölü'nde havalanacak

Bembeyaz kumsalı ve turkuaz rengi suyuyla turistlerin yoğun olarak ilgisini çeken Salda Gölü için yeni sezon hazırlıklarına başlandı. 

Yapılan çalışmalar doğrultusunda, yeni sezon itibarıyla Salda Gölü sıcak hava balonlarıyla seyredilebilecek. 

Yabancı ve yerli turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sıcak hava balonlarının kent turizmine çok büyük bir katkı sağlaması bekleniyor.

Gazi Atatürk Stadyumu'nda lansmanı yapılan sıcak hava balonlarına Burdurlular yoğun ilgi gösterdi. 



"Turizmden aldığımız katma değeri daha da artıracağız"

Sıcak hava balonlarının başta göl olmak kaydıyla kentteki birçok kültürel alanda faaliyete geçeceğini dile getiren Vali Türker Öksüz, "Böylelikle turizmden aldığımız katma değeri daha da artıracağız. Türkiye'nin dört bir köşesindeki insanlar kentin doğal güzelliklerini, tarihi yerlerini görme olanağına sahip olacaklar ve tüm bunları havada keşfedecekler." dedi. 



"Fiyatların yerli turistler için uygun olması gerekiyor"

Sıcak hava balonunu ilk kez tecrübe etmek için etkinliğe katılan Rumeysa Güleşçi, "Burdur turizmine katkısı olacağını düşünüyorum ve bu yüzden de çok mutluyum. Yakın olduğumuzdan dolayı sürekli geleceğiz." diye konuştu. 

Sıcak hava balonlarını görmek için Gölhisar ilçesinden geldiğini söyleyen Yasin Başar, "Sıcak hava balonuna ilk kez biniyorum. Turizme önemli bir katkısı olacağı kanaatindeyim. Fiyatların yerli turistler için uygun olması gerekiyor." dedi. 

Üniversite öğrencilerinden Veli Kayapınar ve Mehmet Yüksel ise "Balona ilk kez biniyoruz. Çok güzel bir deneyimdi. Umarız ki Burdur için en iyisi olur. Allah'ın izniyle yaz aylarından itibaren daha fazla bineceğiz." ifadelerini kullandılar.

Yorumlar (0)