Kartepe ve Kartalkaya yılbaşına hazır

Ülkemizin en önemli kış turizm merkezlerinden Kocaeli'ndeki Kartepe ile Bolu'daki Kartalkaya kayak merkezleri yılbaşı evvelinde hazırlıklarını tamamladı.

SEYAHAT 28.12.2023, 20:05
Kartepe ve Kartalkaya yılbaşına hazır

Köroğlu Dağları'nın zirvesinde konumlanan ve Bolu şehir merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi'nde iki gündür aralıklarla etkisini gösteren yağış ve yapay karlamayla kar kalınlığı yaklaşık olarak bir metreye ulaştı.

Yeni sezonun 15 Aralık 2023'te açıldığı kayak merkezi, uzunluğu 75 kilometreye ulaşan 25 pistte snowboard ve kayak olanağı sunuyor.

2024 için hazırlıklarını bitiren bölgedeki 2 bin yatak kapasiteli beş otelde, rezervasyonlar yüzde 80 seviyesine ulaştı. Otellerde doluluk oranının 1 Ocak'a değin tam kapasiteye ulaşması öngörülüyor. 

Kayak merkezindeki iki otelin genel müdürü Yusuf Avcı, "Bütün pistler açık. Burada çok iyi bir ortam oluştu. Yılbaşı için özel bir program hazırladık." dedi. 



Kartepe

İstanbul'dan 1,5 saatte ulaşılan, İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü manzarasıyla Samanlı Dağları'nın zirvesinde yer alan Kartepe Kayak Merkezi, yılbaşında yabancı ve yerli konuklarını ağırlayacak.

Bir otelin faaliyet gösterdiği, 17 kilometrelik 21 pistin bulunduğu kayak merkezinde yeni yıl hazırlıkları sona erdi.

Kartepe, hafta sonunda yağması tahmin edilen yağışla konuklarına, 2024'ü karın keyfini çıkararak karşılama olanağı sunacak.

Otelin genel müdürü Erhan Dündar, "Otelimiz bin yatak kapasiteli. Ayrıca 50 apart ve beş villa da var. Gelenlere üç gün boyunca dolu dolu bir hizmet sunacağız. Doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı." ifadelerini kullandı. 

İstanbul'dan gelen Esmanur Aydın, "Buranın doğal atmosferi çok güzel. Hafta sonunu burada geçireceğiz. Yılbaşında tekrar geleceğim." diye konuştu.

Ahmet Yazıcı, "İstanbul'dan geldik. Ortam çok güzel. Daha evvel de yılbaşı için buraya gelmiştim. Yılbaşı için harika bir yer. Herkese öneririm." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)